Index Rss

Index - 24óra

2019. február 17. (vasárnap) 23:44

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

A topolyai zeneiskola a belgrádi köztársasági versenyen

Kimagasló eredményekkel tértek haza

Tavaly ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a topolyai Alapfokú Zeneiskola. Ötven év alatt diákjai számos versenyen, megmérettetésen részt vettek nemcsak hazánkban, hanem a határainkon túl is, emellett a Zenei Napok Topolyán elnevezésű rendezvénysorozat is öregbíti a zenede hírnevét. Jelenleg mintegy 330 növendéke van.

Diósi Rózsa, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a napokban Belgrádban megtartott köztársasági versenyen a vajdasági zeneiskolák közül nagyon kevesen jelentek meg. A topolyai zeneiskolát hat növendék képviselte: egy fuvolás és öt zongorista. Ami pedig a legfontosabb, mind a hatan dobogós helyezéssel tértek haza.

A köztársasági verseny úgynevezett bienáris verseny, ami azt jelenti, hogy kétévente váltják egymást a hangszerek. Az idén a zongoráé és a fuvoláé volt a főszerep, jövőre pedig a hegedű- és gitárszakon tanuló növendékek versenyeznek.

 – Két helyszínen zajlott a verseny. A zongoraverseny a Stanislav Binički zeneiskolában, a fuvolaverseny pedig a Vladimir Đorđević zeneiskolában. A versenyzőket korosztály szerint sorolták kategóriákba, a mi növendékeink is más-más kategóriákban versenyeztek. A helyezéseinkre nagyon büszkék vagyunk, az előkategóriában versenyző Alács Varró Emese ugyanis  megszerezte a maximális 100 pontot, és ezzel együtt a laureát minősítést is. Zeneiskolánknak a múltban nem egy ilyen minősítésű diákja volt, és nagy öröm számunkra, hogy Emese is csatlakozott hozzájuk. Az első kategóriában hatvan versenyző közül Kolompár Dejan első, Bojović Nataša második helyezést ért el. A második kategóriában Virág Réka második, Krvavac Vukašin szintén második díjban részesült. A fuvolásunk, Kosaras Csenge az első kategóriában ötvenegy versenyző közül harmadik helyezéssel tért haza. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, mert keményen dolgoztak, és a felkészítő tanárok is kitettek magukért. Alács Varró Emese felkészítő tanára Suhajda Erzsébet, Kolompár Dejan felkészítője Csőke András, Virág Réka és Krvavac Vukašin felkészítő tanárai pedig Tóth Diósi Arabella, valamint Székely Mária volt. Bojović Natašát Szűcs Budai Klára, Kosaras Csengét pedig Lévay István, valamint Szenti Áron készítette fel a köztársasági szintű megmérettetésre – számolt be a sikerről a topolyai Alapfokú Zeneiskola igazgatónője.

S-s

Magyar Szó

Szóljon hozzá!

Uj hirek

A vásárlók a borsos árakra panaszkodnak a piacon

A vásárlók a borsos árakra panaszkodnak a piacon

Aszalt gyümölcs, vegyes savanyúságok, déligyümölcs nagy vál ...

A régióban Montenegróban a legalacsonyabb a minimálbér, Szerbiában 231 euró

A régióban Montenegróban a legalacsonyabb a minimálbér, Szerbiában 231 euró

A régió országai közül Montenegróban a legalacsonyabb a min ...

Tavaszra kezdődhetne az üzemanyag-támogatás kifizetése

Tavaszra kezdődhetne az üzemanyag-támogatás kifizetése

Hektáronként 60 liternyi üzemanyagot kaphatnak a gazdák Sze ...

EZT JÓL BEFESTETTÉK…

EZT JÓL BEFESTETTÉK…

Erre tellett a közel 60 millió dinárból Folytatódik a pali ...

Vajdaságban is tanítási szünet lesz az influenza miatt

Vajdaságban is tanítási szünet lesz az influenza miatt

A szerb kormány mai döntése értelmében, amelyet az egészség ...

HIRDETÖ: