Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today1665
Yesterday2431
This week15533
This month41981
Total1894192

Visitor Info

  • IP: 18.205.176.100
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

31
Online

2019. augusztus 18. (vasárnap) 19:05
Powered by CoalaWeb

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

A topolyai zeneiskola a belgrádi köztársasági versenyen

Kimagasló eredményekkel tértek haza

Tavaly ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a topolyai Alapfokú Zeneiskola. Ötven év alatt diákjai számos versenyen, megmérettetésen részt vettek nemcsak hazánkban, hanem a határainkon túl is, emellett a Zenei Napok Topolyán elnevezésű rendezvénysorozat is öregbíti a zenede hírnevét. Jelenleg mintegy 330 növendéke van.

Diósi Rózsa, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a napokban Belgrádban megtartott köztársasági versenyen a vajdasági zeneiskolák közül nagyon kevesen jelentek meg. A topolyai zeneiskolát hat növendék képviselte: egy fuvolás és öt zongorista. Ami pedig a legfontosabb, mind a hatan dobogós helyezéssel tértek haza.

A köztársasági verseny úgynevezett bienáris verseny, ami azt jelenti, hogy kétévente váltják egymást a hangszerek. Az idén a zongoráé és a fuvoláé volt a főszerep, jövőre pedig a hegedű- és gitárszakon tanuló növendékek versenyeznek.

 – Két helyszínen zajlott a verseny. A zongoraverseny a Stanislav Binički zeneiskolában, a fuvolaverseny pedig a Vladimir Đorđević zeneiskolában. A versenyzőket korosztály szerint sorolták kategóriákba, a mi növendékeink is más-más kategóriákban versenyeztek. A helyezéseinkre nagyon büszkék vagyunk, az előkategóriában versenyző Alács Varró Emese ugyanis  megszerezte a maximális 100 pontot, és ezzel együtt a laureát minősítést is. Zeneiskolánknak a múltban nem egy ilyen minősítésű diákja volt, és nagy öröm számunkra, hogy Emese is csatlakozott hozzájuk. Az első kategóriában hatvan versenyző közül Kolompár Dejan első, Bojović Nataša második helyezést ért el. A második kategóriában Virág Réka második, Krvavac Vukašin szintén második díjban részesült. A fuvolásunk, Kosaras Csenge az első kategóriában ötvenegy versenyző közül harmadik helyezéssel tért haza. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, mert keményen dolgoztak, és a felkészítő tanárok is kitettek magukért. Alács Varró Emese felkészítő tanára Suhajda Erzsébet, Kolompár Dejan felkészítője Csőke András, Virág Réka és Krvavac Vukašin felkészítő tanárai pedig Tóth Diósi Arabella, valamint Székely Mária volt. Bojović Natašát Szűcs Budai Klára, Kosaras Csengét pedig Lévay István, valamint Szenti Áron készítette fel a köztársasági szintű megmérettetésre – számolt be a sikerről a topolyai Alapfokú Zeneiskola igazgatónője.

S-s

Magyar Szó

Comments are now closed for this entry

Uj hirek

Több mint nyolcvan gyerek az úszóiskolában

Több mint nyolcvan gyerek az úszóiskolában

A legkisebbek is megtanultak úszni, vagy csiszolták tudomán ...

A „zseniális” haladók a fákat aszfaltozzák az utak helyett!

A „zseniális” haladók a fákat aszfaltozzák az utak helyett!

Közfelháborodást váltottak ki a fotók, amelyeken látszik, h ...

Októberig tető alá kerül az egykori hotel

Októberig tető alá kerül az egykori hotel

Folytatják a Vénusz fürdő kiépítését, hamarosan újabb gyára ...

VETT EGY AUTÓT, DE NEM REGISZTRÁLHATJA…

VETT EGY AUTÓT, DE NEM REGISZTRÁLHATJA…

... mert a tulajdonosnak közműtartozása van Az ember azt g ...

Emberek allergiásak - macskákat oltanak

Emberek allergiásak - macskákat oltanak

Újfajta oltóanyagot fejlesztett ki a macskaallergiára egy s ...

HIRDETÖ: