Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today1189
Yesterday1319
This week11680
This month51848
Total1594062

Visitor Info

  • IP: 54.82.119.116
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

28
Online

2019. április 19. (péntek) 10:21
Powered by CoalaWeb

Index Rss

Index - 24óra

2019. április 19. (péntek) 10:21

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

A topolyai zeneiskola a belgrádi köztársasági versenyen

Kimagasló eredményekkel tértek haza

Tavaly ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a topolyai Alapfokú Zeneiskola. Ötven év alatt diákjai számos versenyen, megmérettetésen részt vettek nemcsak hazánkban, hanem a határainkon túl is, emellett a Zenei Napok Topolyán elnevezésű rendezvénysorozat is öregbíti a zenede hírnevét. Jelenleg mintegy 330 növendéke van.

Diósi Rózsa, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a napokban Belgrádban megtartott köztársasági versenyen a vajdasági zeneiskolák közül nagyon kevesen jelentek meg. A topolyai zeneiskolát hat növendék képviselte: egy fuvolás és öt zongorista. Ami pedig a legfontosabb, mind a hatan dobogós helyezéssel tértek haza.

A köztársasági verseny úgynevezett bienáris verseny, ami azt jelenti, hogy kétévente váltják egymást a hangszerek. Az idén a zongoráé és a fuvoláé volt a főszerep, jövőre pedig a hegedű- és gitárszakon tanuló növendékek versenyeznek.

 – Két helyszínen zajlott a verseny. A zongoraverseny a Stanislav Binički zeneiskolában, a fuvolaverseny pedig a Vladimir Đorđević zeneiskolában. A versenyzőket korosztály szerint sorolták kategóriákba, a mi növendékeink is más-más kategóriákban versenyeztek. A helyezéseinkre nagyon büszkék vagyunk, az előkategóriában versenyző Alács Varró Emese ugyanis  megszerezte a maximális 100 pontot, és ezzel együtt a laureát minősítést is. Zeneiskolánknak a múltban nem egy ilyen minősítésű diákja volt, és nagy öröm számunkra, hogy Emese is csatlakozott hozzájuk. Az első kategóriában hatvan versenyző közül Kolompár Dejan első, Bojović Nataša második helyezést ért el. A második kategóriában Virág Réka második, Krvavac Vukašin szintén második díjban részesült. A fuvolásunk, Kosaras Csenge az első kategóriában ötvenegy versenyző közül harmadik helyezéssel tért haza. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, mert keményen dolgoztak, és a felkészítő tanárok is kitettek magukért. Alács Varró Emese felkészítő tanára Suhajda Erzsébet, Kolompár Dejan felkészítője Csőke András, Virág Réka és Krvavac Vukašin felkészítő tanárai pedig Tóth Diósi Arabella, valamint Székely Mária volt. Bojović Natašát Szűcs Budai Klára, Kosaras Csengét pedig Lévay István, valamint Szenti Áron készítette fel a köztársasági szintű megmérettetésre – számolt be a sikerről a topolyai Alapfokú Zeneiskola igazgatónője.

S-s

Magyar Szó

Comments are now closed for this entry

Uj hirek

Tojásfát állítottak Bácskossuthfalva központjában

Tojásfát állítottak Bácskossuthfalva központjában

A közelgő húsvét alkalmából először szervezték meg a rendez ...

Középiskolák mutatkoztak be Topolyán

Középiskolák mutatkoztak be Topolyán

Kilenc középiskola mutatkozott be Topolyán, az oktatási bör ...

22 MILLIÓ EURÓS HITELT VESZ FEL SZERBIA AZ EURÓPAI BERUHÁZÁSI BANKTÓL

22 MILLIÓ EURÓS HITELT VESZ FEL SZERBIA AZ EURÓPAI BERUHÁZÁSI BANKTÓL

22 millió euró kölcsönt vesz fel a szerb kormány az Európai ...

Érdekes dolgok, amikre jó a citrom – Erre nem is gondolnál

Érdekes dolgok, amikre jó a citrom – Erre nem is gondolnál

Köztudott, hogy a citrom egy igazi csodaszer, ám mégsem ism ...

CSEMPÉSZETT NÖVÉNYVÉDŐ GYILKOLJA A MÉHEKET

CSEMPÉSZETT NÖVÉNYVÉDŐ GYILKOLJA A MÉHEKET

Az Őrizzük Meg a Méheket Egyesület és a mezőgazdasági tárca ...

HIRDETÖ: