Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today158
Yesterday804
This week962
This month962
Total2586708

Visitor Info

  • IP: 18.232.38.214
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

15
Online

2020. június 02. (kedd) 04:41
Powered by CoalaWeb

Index Rss

Index - 24óra

2020. június 02. (kedd) 04:41

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Kényszerbehajtások a mezőgazdasági termelők társadalombiztosítási tartozásai miatt (videó)

A szerbiai adóhivatal szerint 90 milliárd dinár a mezőgazdasági termelők társadalombiztosításért járó adóssága. Az intézmény tavaly 31 határozatot adott ki a kényszerbehajtásról, amit a gazdálkodók nehezen viselnek el. Lehetőség van a tartozás részletfizetésére is, de a járulékokat továbbra is fizetniük kell. A fő gondot a nem megfelelő törvény jelenti, hiszen azt 1984-ben hozták meg az akkori államvezetők– állítják a gazdák.

Egymillió négyszázezer dinár és egy millió dinár kamat. Ekkora összeg gyűlt össze 15 év alatt Zórád Zoltán péterrévei gazdánál, aki mindössze 10 holdon gazdálkodik. A kis bevételből az évek során nem fizette a nyugdíj- és betegbiztosítást az állam felé.

Zórád Zoltán, termelő, Péterréve: „Itt van az uzsorakamat is, ami szintén nagyon nagy és még plusz mennek tovább az évek, nincs megállás, hanem ők minden évben ezt a 100-120 ezer dinárt bruttóban, amit még ráküldenek a vízlecsapolással együtt.”

Az adóhivatal intézkedése több vajdasági kisgazdát és földtulajdonost is érint. Volt aki termőföldjét adta el, hogy az adósságot kifizethesse. Boja Andrásék Dreán egy hold föld után fél millió dinárral tartoznak. Öt éves törlesztést kaptak a hivataltól. Mint mondja, a törvénnyel van a gond.

Boja András, földtulajdonos, Drea: „A megoldás abban van, hogy ezt a törvényt meg kellene szüntetni, tehát egy olyan határozatot kell hoznia a Szerb Képviselőháznak, ahol megszünteti, teljes mértékben visszamenőleg, és meghatározza hogy ki az őstermelő, ki az aki gazdálkodik és kik azok a földtulajdonosok, akiknek van valamilyen okból és esetleg ők, mint őstermelők foglalkoznak valamilyen tevékenységgel.”

120 ezer dinár évi járulék – a jelenlegi törvény értelmében, egységesen ennyit kell fizetni minden földtulajdonosnak, tekintet nélkül arra, hogy kisgazda, vagy nagygazda. A mezőgazdasági minisztériumban alakult munkabizottság egy éve próbálja az ügyet rendezni.

Juhász Attila, mezőgazdasági államtitkár: „A gazdák, akik nem fizették, mert nem volt rá gazdasági lehetőségük, azoknak azt fogjuk kérni, hogy el legyen törölve a fegyülemlett adósság, és a kamat is. Azon gazdaságok számára, akik tudták volna fizetni, viszont valamilyen oknál fogva nem fizették, a kamatot leírni, a felgyülemlett adósságot pedig egy reprogramban tudják törleszteni és több részletben tudják a gazdák fizetni.”

Az adóhivatalban nem kívántak nyilatkozni a kényszerbehajtásról, Közleményben azt írták, hogy a törvény értelmében adják ki a határozatot. Azoknak a gazdáknak a tartozása, akik több évig, sőt 10 évig nem fizették a társadalombiztosítást, mintegy 90 milliárd dinár.

https://www.youtube.com/watch?v=9sRuRcAsJig

 

Comments are now closed for this entry

Uj hirek

KÖZSÉGI TŰZOLTÓ SZÖVETSÉG - TOPOLYA

KÖZSÉGI TŰZOLTÓ SZÖVETSÉG - TOPOLYA

ÉRTESITÉS TOPOLYA KÖZSÉG POLGÁRAI SZÁMÁRA A tűzvédelmitörv ...

JEGYZÉK KÉSZÜL AZOKRÓL, AKIK PÉNZT KÜLDENEK

JEGYZÉK KÉSZÜL AZOKRÓL, AKIK PÉNZT KÜLDENEK

Minden egyes szerbiai polgár, aki pénzt küld, függetlenül a ...

Akcióban az íriszesek

Akcióban az íriszesek

Folyamatosan csinosítják, szépítik Bácskossuthfalva központ ...

HIRDETÖ: