Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today97
Yesterday3181
This week97
This month45369
Total2119145

Visitor Info

  • IP: 35.175.120.174
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

30
Online

2019. november 18. (hétfő) 00:48
Powered by CoalaWeb

Index Rss

Index - 24óra

2019. november 18. (hétfő) 00:48

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Kevés a vásárló a piacon

A hétvégén a szokásosnál kevesebben voltak a szabadkai Tejpiacon. A rendkívüli hideg időben az árusok és a vásárlók is inkább otthon maradtak. Januárban egyébként is kicsi a vásárlóerő, ráadásul a hónap vége van, amikor az emberek többségének már elfogy a pénze.

Vasárnap délelőtt fél 11-kor mínusz 9-10 fok volt a szabadkai Tejpiacon. Nagyon kevés az eladó, de még kevesebb a vásárló. És keveset is vesznek az emberek mindenből, csak a legszükségesebbet. Abból is nem egy kilót, csak pár almát, fél kiló krumplit, néhány répát és zöldséget, egy kis húst, tejterméket. Varga Rózsa, tejtermelő, Kispiac: „A nagyon szükségeset veszik meg és nagyon picikéket, meg hát szinte alig van ember a piacon, és ha nincs ember, akkor ebben az esetben nincs vásárló.”

A túró ára évek óta nem változott, 300 dinár kilója, az érett túró és a tejföl 400, a tojás darabja 10-15 dinár. Baromfihús bőven van a piacon, de abból is keveset vesznek. Bajth Rózsa, árus, Hajdújárás: „Hideg van, nem jönnek ki az emberek, nem jönnek ki korán, később szoktak kijönni az emberek, nem olyan sokat vásárolnak.”

A bontott csirke kilója 240, a comb 280, a csirkemell 320, a filé 420, a darált csirkehús 400 dinár. A méz 500-tól 700 dinárba kerül. A legkelendőbb az alma. Kilóját 30-50 dinárért mérik. Masa József, termelő, Szalatornya: „Gyümölcs csak kell az embereknek. Óvjuk itt, letakarjuk egy kicsit. De fagy, itt a befőtt paradicsom már kezd besűrűsödni.”

A befőtt paradicsom literje 120 dinár. 35 dinár a krumpli, 40 a répa, 200 a zöldség kilója. A karalábé és a zellergumó darabja 40 dinár, ugyanennyibe kerül a vöröshagyma kilója, a legdrágább a zsenge tök, a padlizsán és a karfiol, ezek kilója 350-400 dinár. Hornyák Slavica, árus, Kelebia: „Itt vagyunk, nyolc óra hosszát állunk, fagyoskodunk, mi is, meg az áru is. Hát, üres a piac, nézze meg, nincs semmi.”

Savanyú káposztát és hasábot 100, uborkát 150, paprikát és vegyes savanyúságot 120, céklát 130 dinárért kínáltak a piacon. Az árusok szerint hiába alacsonyak az árak, ha gyenge a vásárlóerő. Az a kevéske vevő is csak keveset vásárol. Vengrin Mária, Szabadka: „Itt van, veszek csirkehúst, vettem sárgarépát, zöldséget, hagymát.”

Az alacsony vásárlóerő miatt úgy tűnik, már a vasárnapi ebéddel is egyre takarékosabbak az emberek. Decemberben mindenki nagy kanállal evett, most pedig sokan a hasukon spórolnak.

Pannon RTV

https://www.youtube.com/watch?v=oFhIwhX0vO8

 

Comments are now closed for this entry

Uj hirek

Egyre több szerbiai egészségügyi dolgozó vállal munkát Németországban

Egyre több szerbiai egészségügyi dolgozó vállal munkát Németországban

Egyre több egészségügyi dolgozó távozik Szerbiából és válla ...

Legalább 34 ezer nyugdíjas dolgozik Szerbiában

Legalább 34 ezer nyugdíjas dolgozik Szerbiában

Szerbiában jelenleg mintegy 34 ezer nyugdíjas dolgozik, leg ...

Ezután nem kell az újságokban közzétenni, ha érvénytelenítené az útlevelét

Ezután nem kell az újságokban közzétenni, ha érvénytelenítené az útlevelét

BELGRÁD - A szerbiai parlament elfogadta az úti okmányokról ...

PRÓBAJOGOSÍTVÁNY A TAPASZTALT SOFŐRÖKNEK

PRÓBAJOGOSÍTVÁNY A TAPASZTALT SOFŐRÖKNEK

Elég sokan vannak olyanok Szerbiában, akik előbb sikeres au ...

„MARHA” JÓ MUNKÁT VÉGEZTEK

„MARHA” JÓ MUNKÁT VÉGEZTEK

A műhús nem vega A héten 2400 európai Burger King-étteremb ...

HIRDETÖ: