Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today385
Yesterday838
This week385
This month49946
Total2578598

Visitor Info

  • IP: 18.208.132.33
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

12
Online

2020. május 25. (hétfő) 10:00
Powered by CoalaWeb

Index Rss

Index - 24óra

2020. május 25. (hétfő) 10:00

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Kevés a vásárló a piacon

A hétvégén a szokásosnál kevesebben voltak a szabadkai Tejpiacon. A rendkívüli hideg időben az árusok és a vásárlók is inkább otthon maradtak. Januárban egyébként is kicsi a vásárlóerő, ráadásul a hónap vége van, amikor az emberek többségének már elfogy a pénze.

Vasárnap délelőtt fél 11-kor mínusz 9-10 fok volt a szabadkai Tejpiacon. Nagyon kevés az eladó, de még kevesebb a vásárló. És keveset is vesznek az emberek mindenből, csak a legszükségesebbet. Abból is nem egy kilót, csak pár almát, fél kiló krumplit, néhány répát és zöldséget, egy kis húst, tejterméket. Varga Rózsa, tejtermelő, Kispiac: „A nagyon szükségeset veszik meg és nagyon picikéket, meg hát szinte alig van ember a piacon, és ha nincs ember, akkor ebben az esetben nincs vásárló.”

A túró ára évek óta nem változott, 300 dinár kilója, az érett túró és a tejföl 400, a tojás darabja 10-15 dinár. Baromfihús bőven van a piacon, de abból is keveset vesznek. Bajth Rózsa, árus, Hajdújárás: „Hideg van, nem jönnek ki az emberek, nem jönnek ki korán, később szoktak kijönni az emberek, nem olyan sokat vásárolnak.”

A bontott csirke kilója 240, a comb 280, a csirkemell 320, a filé 420, a darált csirkehús 400 dinár. A méz 500-tól 700 dinárba kerül. A legkelendőbb az alma. Kilóját 30-50 dinárért mérik. Masa József, termelő, Szalatornya: „Gyümölcs csak kell az embereknek. Óvjuk itt, letakarjuk egy kicsit. De fagy, itt a befőtt paradicsom már kezd besűrűsödni.”

A befőtt paradicsom literje 120 dinár. 35 dinár a krumpli, 40 a répa, 200 a zöldség kilója. A karalábé és a zellergumó darabja 40 dinár, ugyanennyibe kerül a vöröshagyma kilója, a legdrágább a zsenge tök, a padlizsán és a karfiol, ezek kilója 350-400 dinár. Hornyák Slavica, árus, Kelebia: „Itt vagyunk, nyolc óra hosszát állunk, fagyoskodunk, mi is, meg az áru is. Hát, üres a piac, nézze meg, nincs semmi.”

Savanyú káposztát és hasábot 100, uborkát 150, paprikát és vegyes savanyúságot 120, céklát 130 dinárért kínáltak a piacon. Az árusok szerint hiába alacsonyak az árak, ha gyenge a vásárlóerő. Az a kevéske vevő is csak keveset vásárol. Vengrin Mária, Szabadka: „Itt van, veszek csirkehúst, vettem sárgarépát, zöldséget, hagymát.”

Az alacsony vásárlóerő miatt úgy tűnik, már a vasárnapi ebéddel is egyre takarékosabbak az emberek. Decemberben mindenki nagy kanállal evett, most pedig sokan a hasukon spórolnak.

Pannon RTV

https://www.youtube.com/watch?v=oFhIwhX0vO8

 

Comments are now closed for this entry

Uj hirek

Személyi okmányok igénylése

Személyi okmányok igénylése

TOPOLYA, KISHEGYES Újra működnek a Belügyminisztérium ügyf ...

Lundin: az EU nem volt felkészülve a koronavírus-járványra

Lundin: az EU nem volt felkészülve a koronavírus-járványra

BELGRÁD, STOCKHOLM - Az Európai Unió nem volt felkészülve a ...

MEDDIG KELL KIFIZETNI A SZÜKSÉGÁLLAPOT ALATT ÉRKEZETT VILLANYSZÁMLÁKAT?

MEDDIG KELL KIFIZETNI A SZÜKSÉGÁLLAPOT ALATT ÉRKEZETT VILLANYSZÁMLÁKAT?

Azok a nyugdíjasok, akik éltek azzal a lehetőséggel, hogy a ...

Épül a szennyvíztisztító Topolyán

Épül a szennyvíztisztító Topolyán

Igor Mirović tartományi kormányfő és Pásztor István a tarto ...

FELHATALMAZÁSSAL IS FELVEHETŐ A SZÁZEURÓS TÁMOGATÁS

FELHATALMAZÁSSAL IS FELVEHETŐ A SZÁZEURÓS TÁMOGATÁS

Azoknak a szerb állampolgárok, akiknek az egészségügyi állap ...

HIRDETÖ: