Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today1171
Yesterday1650
This week12675
This month26858
Total3039551

Visitor Info

  • IP: 3.238.174.50
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

21
Online

2021. április 18. (vasárnap) 15:18
Powered by CoalaWeb

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Szentmihályi tornaterem Megnyitották, de nem használhatják

Annak ellenére, hogy tavaly, november 17-én ünnepélyesen átadták a szentmihályi iskola új tornatermét, a diákok két hónap elteltével is a tantermekben vagy az iskola előcsarnokában tornáznak. Ennek pedig az az oka, hogy az épület nem kapta meg a használati engedélyt.

A létesítmény üresen kong, mert senki sem meri vállalni a kockázatot, hogy egy nem legális létesítménybe engedje a tornázni vágyó gyerekeket. Hasonló okból nincs használatban a bótosi sportcsarnok sem, amelynek ünnepélyes megnyitója szintén tavaly novemberben volt. 

Jelena Jenovay, a Sonja Marinković Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy folyamatban van a szükséges engedély beszerzése. Amíg azt nem kapják meg, addig nem engedik a gyerekeket a tornaterembe, mivel nem szeretnék senkinek sem veszélybe hozni a biztonságát. Az eljárást az is lassítja, hogy az engedély kiadásához minden dokumentumot be kell szerezni, úgy a kivitelezőktől, mint a beruházás támogatóitól. Mivel az építkezés igencsak elhúzódott, és a kivitelezők is közben cserélődtek, így most nehéz megjósolni, hogy meddig húzódhat el a szükséges engedély kiadása.

Szentmihályon 2012-ben kezdődött az iskola tornatermének az építése. Befejezésének a határideje három hónap volt. Többszöri halasztás után tavaly november közepén lett ünnepélyesen átadva a rendeltetésének. Hogy véletlenül vagy sem, de ez az esemény egybeesett a helyhatósági választásokkal. 

Mint ahogy az a megnyitón is elhangzott, a létesítménynek óriási jelentősége van, mivel eddig még Szentmihálynak nem volt tornaterme. Az új iskolát 1979-ben építették fel és azóta várják a tornatermet. A diákok az iskola előcsarnokában vagy a tantermekben tornáztak, jó időben pedig kinn az udvaron. 

A tartományi és önkormányzati támogatásból épülő tornatermet nemcsak a nyolcvan diák, hanem a helybeli és a szomszédos Jankahíd sportolói is igénybe vehetik majd. Az ezer lakosú Szentmihályon az asztalitenisz a legnépszerűbb sport. A Tornádó Asztalitenisz-klub csapata is nagyon várta már a tornaterem megnyitását. Ugyanis két ligában versenyeznek a lányok: a Vajdasági Ligában a kisebb csapatuk, az idősebb korosztály pedig a II. Szövetségi Ligában.

MagyarSzó

Comments are now closed for this entry

Uj hirek

Több mint 110 000 vajdaságinak nincs munkája

Több mint 110 000 vajdaságinak nincs munkája

Vajdaságban több mint 110 000 polgár neve található a tarto ...

Kullancsirtás és rágcsálóirtás Topolyán

Kullancsirtás és rágcsálóirtás Topolyán

Az elkövetkező hetekben, az időjárási körülmények függvényé ...

Automatizálják a jégvédelmi rendszert Vajdaságban

Automatizálják a jégvédelmi rendszert Vajdaságban

Jégvédelmi rakétákat kapott a Köztársasági Hidrometeorológi ...

Kígyót vett a salátával

Kígyót vett a salátával

Az ausztrál Alex White élő mérges kígyót talált egy zöld sa ...

Megvizsgálták a Szerbiában beadott koronavírus elleni vakcinák hatásosságát

Megvizsgálták a Szerbiában beadott koronavírus elleni vakcinák hatásosságát

Az elemzés több mint 10 ezer mintára terjedt ki. 20 és 95 év ...

HIRDETÖ: