Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today2310
Yesterday2105
This week2310
This month44442
Total1360888

Visitor Info

  • IP: 107.21.16.70
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

20
Online

2019. január 21. (hétfő) 22:20
Powered by CoalaWeb

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Hirek2

Hetedszer kerül megrendezésre a Vajdasági Parasztolimpia (videó)

Augusztus 20-án, vasárnap rendezik meg a Vajdasági Parasztolimpiát Topolyán. A helyi Gazdakör szervezésében a program fiákeres felvonulással kezdődik, majd kenyérszentelő szentmisével folytatódik a Sarlós Boldogasszony katolikus templomban. A parasztolimpia helyszíne ezúttal is a Vásártér lesz, ahol a férfiak a hagyományos gumicsizma hajításban, petrencerúd tartásban, szalmabála dobálásban és traktorszlalomban mérettetnek meg. A menyecskék pedig a kukoricamorzsolás, babválogatás, tojásvivés mellett talicskatolásban is bizonyíthatnak. A legnagyobb paraszt és a legügyesebb parasztmenyecske is értékes jutalomban részesül. A gyerekek számára rajzpályázatot szerveznek, a legügyesebbek kismalacokat vihetnek majd haza. Idén is megszervezik a marhapörkölt főzőversenyt. A VII. Vajdasági Parasztolimpia sztárvendége az Apostol együttes lesz. Tomik Nimród, alelnök, Gazdakör, Topolya: „Akár a lány, akár a férfi kategóriában a betöltött 16. életév, felső korhatár nincs, a legfiatalabb versenyzőnk 16 éves volt, az eddigi legidősebb 52, tehát bárki, aki úgy gondolja, hogy szeretné megmérettetni magát és egy éven át a dicső cím az övé lesz, várunk mindenkit egész Vajdaság területéről, de határon túlról is érkezőket. Remélem, hogy ugyanolyan létszámmal részt vesznek, mint az eddigi években, ez olyan negyven és ötven versenyző között a férfi kategóriában, hölgyek tavaly 16-an jelentkeztek, úgy gondolom, hogy ez a szám nőni fog, reméljük, hogy minden egyes település, ahonnan eddig érkeztek, képviselni fogják magukat, akár egy céget is tudnak képviselni, akár egy nagyobb farmot tudnak képviselni és bebizonyítani, hogy milyen kemény legények és milyen ügyes menyecskék.”

Felújítják a bácskossuthfalvi Sloboda Labdarúgó Klub öltözőit (videó)

A beruházás értéke mintegy 60 ezer euró, amelyet a topolyai TSC Labdarúgó Klub biztosít a Magyar Kormány támogatásának jóvoltából, amelyből a topolyai Labdarúgó Akadémia is épül. A fejlesztés célja egy regionális utánpótlás-nevelés kialakítása és magasabb szintre emelése. Javában zajlanak a bácskossuthfalvi labdarúgó klub öltözőinek felújítási munkálatai. Őszre már korszerű feltételek mellett edzhet a helyi utánpótlás A bácskossuthfalvi labdarúgó központ 40 évvel ezelőtt épült, az évek folyamán a kisebb javítások ellenére is szinte használhatatlanná vált az épület. Szűcs Szilárd, elnök, edző, Sloboda Labdarúgó Klub, Bácskossuthfalva: „Az öltözők úgymond használhatatlanok voltak, mondhatom itt a tusolóberendezést, ahol már majdnem életveszélyes volt bemenni, és körülötte majdnem minden. Így gondoljuk, hogy a gyerekek, ha elkészül, akkor a gyerekeknek ez még vonzóbb lesz, ugyanúgy a gyerekeknek, és úgy az első csapatnak is.” Megújult öltözőket, zuhanyzókat, teljesen új infrastruktúrát kap az épület. A beruházást magyarországi állami támogatásnak köszönhetően a topolyai labdarúgóklub biztosítja. Palágyi Szabolcs, elnök, TSC: „Fő célunk az, hogy a fiataloknak megteremtsük azokat a feltételeket, hogy biztos, nyugodt körülmények között tudjanak foglalkozni labdarúgással, tömegsporttal. Tehát ehhez, hogy ők ilyen körülmények között tudjanak edzeni, fel kellett újítani az öltözőket, itt 60 ezer euró értékrendről beszélünk, tehát annyit fektetünk az öltözők felújításába.” A fejlesztés sokat jelent a falu számára, további lehetőséget nyit a gyerekeknek, mind a sportéletre nevelés, mind pedig a szabadidős tevékenységek terén. Fazekas Róbert, tanácselnök-helyettes, Bácskossuthfalva HK: „Azt gondolom, hogy a gyerekek, akiknek a létszáma most is 30 és 40 között van, azt gondolom, hogy ebben látunk egy olyan lehetőséget, hogy a jövőben tud virágozni, tud egy kicsit az utánpótlás-nevelés újra erőre kapni, és nyilvánvalóan mi nagyon örülünk annak, hogy itt közvetlen a Rekreációs Központ mellett a sportközpont is ilyen vonatkozásban is megújul, hozzá is fogunk járulni egy új gyalogos híddal, illetve a bejárat biztosításával.” A projektum keretében a focipályát is rendezik, új labdafogó hálóval bővítik, a lelátót is felújítják, valamint szakmai segítséget is nyújt a TSC a gyerekek felkészítésében. A jövőben több vajdasági településen is tervez a topolyai TSC hasonló fejlesztéseket.

Bácskossuthfalva: Átadták a wellnessmedencét (videó)

Ünnepélyes keretek között átadták a bácskossuthfalvi Rekreációs Központ wellnessmedencéjét csütörtökön este. Az eddigi úszómedence és a gyermekmedence mellett az új tartalomnak köszönve még vonzóbb a REKI a kikapcsolódni vágyó fürdőzők körében. Vidáman lubickoló gyerekek, kristálytiszta víz, kellemes környezet, úszó-, gyermek- és wellnessmedence – ez a bácskossuthfalvi Rekreációs Központ. Labancz Luca, Tompa, Magyarország: „Ez szuper fürdő, azt elmondhatni róla, van jakuzzi, trambulin, nagyon jó.” Bálint Angéla, Bajmok: „Tegnap voltunk először és biztos, hogy jönni fogunk még. Nagyon tetszik, van a kisgyerekeknek hátul egy térdig érő rész, ami szintén jó, ez a wellnessrészleg is szintén, itt pedig az úszómedence, úgyhogy meg vagyunk elégedve.” Az ünnepélyes keretek között átadott wellnessmedence mintegy száz négyzetméteres, hátmasszírozók, hidroágyak, vízesések teszik élvezetesebbé a fürdőzést és még inkább vonzzák a látogatókat. Az élménymedencét Nyilas Mihály, a tartományi kormány alelnöke, tartományi oktatási titkár, Kislinder Gábor topolyai községi elnök és Seffer Attila, a bácskossuthfalvi helyi közösség tanácsának elnöke avatták fel. Seffer Attila, tanácselnök, Bácskossuthfalva HK: „A mögöttünk látható projektum 22 millió dinár beruházásával tevődött össze, ebbe beleértődik a wellnessmedence komplett kiépítése és hozzátartozik az a napkollektoros melegítőrendszer, amely biztosítja a meleg vizet.” A projektet a helyi járulékból és önkormányzati forrásokból fedezték. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „A megbeszélések alapján az önkormányzatban elő lett látva az összeg, az önkormányzat lett a befektető, ha úgy tetszik, és mi természetesen befektetőként azt csináljuk, amit a falu megbeszél itt Bácskossuthfalván is, meg máshol is.” Bácskossuthfalva jó úton halad afelé, hogy egy olyan központja legyen a régiónak, ahova szívesen ellátogatnak a vendégek – emelte ki Nyilas Mihály, a tartományi kormány alelnöke. „Az idegenforgalom igen fontos a tartományban és egy ilyen kis faluban is, mint Bácskossuthfalva, nagyon fontos. A helyiek is, az idelátogató vendégek is fontos, hogy olyan turisztikai tartalmakat találjanak, amelyek ide kötik őket. Ellátogathatnak több ízben ide, akár több napot is eltölthetnek itt.” A bácskossuthfalvi Rekreációs Központban idén is elindult az úszóiskola, a tervek szerint jövőre egy gyermek-élménymedence épül, valamint felújítják a konyhát is, így a gasztronómiai kínálat is bővülni fog.

Felújítják a topolyai Nikola Tesla Általános Iskolát (videó)

A szigetelő munkálatoktól a fűtésszámla jelentős csökkenését várják. A beruházás értéke 28 millió dinár, amelyet köztársasági eszközökből tudnak fedezni. Topolyán számos egyéb fejlesztés van folyamatban, amelyek helyszínén járt ma Kislinder Gábor polgármester. A külső falak szigetelésével javulni fog az iskola hőenergia-takarékossága, ezenkívül az új színnek köszönhetően egy megújult szép iskolát kaphatnak a diákok. Az elmúlt 15 évben az ablakok cseréjével már jelentősen csökkentették a fűtésszámlát. A jelenlegi felújítás alkalmával több ajtót is műanyag nyílászárókra cserélnek. Vlade Grbić, igazgató, Nikola Tesla Á.I., Topolya: „Az iskolaépület ablakainak cseréjével eddig 20 tonnával kevesebb fűtőanyagot fogyasztunk. Remélem, ha ez a teljes körű szigetelés befejeződik, még legalább ennyit meg tudunk takarítani az iskola és az önkormányzat számára, amely működteti az intézményt.” A földszinten a mozgáskorlátozottak részére alakítanak ki illemhelyet, és a tönkrement padlózatot is felújítják. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Elsősorban a hőszigetelésről van szó és a tető rendezéséről, az épület tatarozásáról. El lehet mondani, hogy ez egy 28 milliós befektetés, amit a köztársasági eszközökből kapott az iskola, ha úgy tetszik, az önkormányzat, azt gondolom, hogy ez az összeg nagyon nagy segítség az önkormányzat részére.” Topolyán számos munkálat van folyamatban, egyebek között rendezték a tópartot, épül az ipari park szennyvízelvezető rendszere, továbbá a piactér parkolójának felújítása a második fázisban tart. A közelmúltban elkészült a Művésztelep felé vezető út, valamint a Szabadka irányában található gyümölcsösök felé vezető mezőgazdasági kerülőút is.

Uj hirek

Hamarosan átadják az új Bajmok-Bácsalmás határátkelőt

Hamarosan átadják az új Bajmok-Bácsalmás határátkelőt

Az építkezést már befejezték, csak apróbb munkálatok vannak ...

Szerbiában hivatalos szakma lesz a bohóc

Szerbiában hivatalos szakma lesz a bohóc

Az informatikai szakterületeken kívül tavaly a legtöbb munk ...

Meghosszabbították a fegyverek biometrikus regisztrációjának határidejét

Meghosszabbították a fegyverek biometrikus regisztrációjának határidejét

2020. márciusáig kitolták a fegyverek biometrikus regisztrá ...

Vučić elnöki géppel utaztatta a montenegrói csetnikvajdát

Vučić elnöki géppel utaztatta a montenegrói csetnikvajdát

Andrija Mandić és Milan Knežević, a nyíltan szerbpárti Demo ...

HIRDETÖ: