Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today2182
Yesterday2477
This week17685
This month28832
Total1956613

Visitor Info

  • IP: 34.204.176.189
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

30
Online

2019. szeptember 15. (vasárnap) 18:09
Powered by CoalaWeb

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Újabb topolyai botrány: Az ökokutak a trópusi hőség közepette nem működnek, a polgárok bolti vizet kénytelenek vásárolni!

Topolya város lakossága előszeretettel használta és továbbra is használná a két topolyai ökokutat, amelyek 2007-ben, illetve 2012-ben jöttek létre a Svéd Királyság támogatásával. Ezeknél a kutaknál a víz szűrése ún. fordított ozmózisos technológiával történik, a kutak összteljesítménye pedig kétezer liter óránként. Pontosabban: kellene, hogy legyen, ha a kutak egyáltalán működnének. A napokban több topolyai polgár jogos felháborodással panaszolta el a szerkesztőségünknek, hogy az ökokutak vize helyett ebben a pokoli hőségben bolti vizet kénytelen vásárolni, ami az alacsony színvonal, fokozódó elszegényedés, nincstelenség közepette további csapást és megterhelést jelent számukra. Elmondásuk szerint vérlázító, hogy a helyi járulék lakosság általi rendszeres fizetése mellett az illetékesek nem képesek vagy nem hajlandóak megoldani ezt a problémát. Amúgy a topolyai helyi közösség költségvetésében külön eszközöket irányoztak elő az ökokutak működtetéséhez és karbantartásához. A kutak körüli problémák még tavaly decemberben komoly méreteket öltöttek, amikor a felügyelőség megállapította, hogy a víz minősége nem megfelelő. Utólag kiderült, hogy valaki (?) kiiktatta a víztisztító technológiát, aminek következtében a minőségi “öko víz” helyett “rendes” hálózati víz csordogált. Magyarán: csúnyán átverték a polgárokat. Ezért persze senki sem felelt. Miután ezek a kutak a topolyai helyi közösség hatáskörébe tartoznak, a HK Tanácsának idei februári ülésén határozat született, mely szerint május elsejéig rendbe hozzák, üzemképessé teszik a kutakat. Ez nem történt meg. Aztán a Tanács júliusi ülésén elhangzott, végre minden rendben, a két felújított kutat augusztus elsején ünnepélyes keretek között átadják rendeltetésének. Ez a hataridő is lejárt, a kutak azonban továbbra is siralmas állapotban vannak. Az illetékesek mindössze annyit tettek, hogy a kutaknál leverték a kifolyócső alatt lévő edénytartót és a vízelvezető alkalmatosságot! Az elkeseredett polgárok joggal teszik fel a kérdést: ki a felelős ezért a súlyos mulasztásért, és a jó ideje tartó gyalázatos magatartásért? Topolyát az utóbbi időben különböző botrányok rázzák meg (amelyeknek főszereplői általában VMSZ-es káderek). Nagyon úgy fest, hogy a szebb időket látott város tisztségviselői immár a banálisnak tűnő problémákat (amelyek megoldásához biztosítottak a feltételek és a pénz) sem képesek kiküszöbölni. A gazdasági leépülés folyamatos, a közbiztonság romlik, az élet minősége zuhan. Csak a város vezetői nem érzik, nem veszik észre a környezetük hanyatlását. Vagy egyszerűen nem érdekli őket. A képen: így néz ki ma az egyik topolyai ökokút Forrás:delhir.info (A fotó illusztráció)

Szóljon hozzá!

Uj hirek

Milliók halnak meg orvosi műhibák miatt

Milliók halnak meg orvosi műhibák miatt

Diagnosztikai tévedések, hibás gyógyszerfelírások és kezelé ...

MINTEGY EZER SZAKKÉPESÍTÉS NÉLKÜLI TANÁR OKTATOTT AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁKBAN

MINTEGY EZER SZAKKÉPESÍTÉS NÉLKÜLI TANÁR OKTATOTT AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁKBAN

A tavalyi iskolaév során Szerbiában mintegy ezer szakképesí ...

Megújul a bácskossuthfalvi Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézmény

Megújul a bácskossuthfalvi Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézmény

Idén bútorzatot kap valamint felvonót helyeznek üzembe az é ...

Rejtélyes lyuk nyílt a topolyai Csáki Lajos iskolában

Rejtélyes lyuk nyílt a topolyai Csáki Lajos iskolában

A szülőket, akik gyermekeiket a topolyai Csáki Lajos Általá ...

Mennyi kávét igyunk egy nap?

Mennyi kávét igyunk egy nap?

Kutatások bizonyítják, hogy a koffein csökkenti a depresszi ...

HIRDETÖ: