Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today927
Yesterday2648
This week6239
This month69828
Total1753171

Visitor Info

  • IP: 34.204.43.11
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

23
Online

2019. június 26. (szerda) 07:59
Powered by CoalaWeb

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Újabb topolyai botrány: Az ökokutak a trópusi hőség közepette nem működnek, a polgárok bolti vizet kénytelenek vásárolni!

Topolya város lakossága előszeretettel használta és továbbra is használná a két topolyai ökokutat, amelyek 2007-ben, illetve 2012-ben jöttek létre a Svéd Királyság támogatásával. Ezeknél a kutaknál a víz szűrése ún. fordított ozmózisos technológiával történik, a kutak összteljesítménye pedig kétezer liter óránként. Pontosabban: kellene, hogy legyen, ha a kutak egyáltalán működnének. A napokban több topolyai polgár jogos felháborodással panaszolta el a szerkesztőségünknek, hogy az ökokutak vize helyett ebben a pokoli hőségben bolti vizet kénytelen vásárolni, ami az alacsony színvonal, fokozódó elszegényedés, nincstelenség közepette további csapást és megterhelést jelent számukra. Elmondásuk szerint vérlázító, hogy a helyi járulék lakosság általi rendszeres fizetése mellett az illetékesek nem képesek vagy nem hajlandóak megoldani ezt a problémát. Amúgy a topolyai helyi közösség költségvetésében külön eszközöket irányoztak elő az ökokutak működtetéséhez és karbantartásához. A kutak körüli problémák még tavaly decemberben komoly méreteket öltöttek, amikor a felügyelőség megállapította, hogy a víz minősége nem megfelelő. Utólag kiderült, hogy valaki (?) kiiktatta a víztisztító technológiát, aminek következtében a minőségi “öko víz” helyett “rendes” hálózati víz csordogált. Magyarán: csúnyán átverték a polgárokat. Ezért persze senki sem felelt. Miután ezek a kutak a topolyai helyi közösség hatáskörébe tartoznak, a HK Tanácsának idei februári ülésén határozat született, mely szerint május elsejéig rendbe hozzák, üzemképessé teszik a kutakat. Ez nem történt meg. Aztán a Tanács júliusi ülésén elhangzott, végre minden rendben, a két felújított kutat augusztus elsején ünnepélyes keretek között átadják rendeltetésének. Ez a hataridő is lejárt, a kutak azonban továbbra is siralmas állapotban vannak. Az illetékesek mindössze annyit tettek, hogy a kutaknál leverték a kifolyócső alatt lévő edénytartót és a vízelvezető alkalmatosságot! Az elkeseredett polgárok joggal teszik fel a kérdést: ki a felelős ezért a súlyos mulasztásért, és a jó ideje tartó gyalázatos magatartásért? Topolyát az utóbbi időben különböző botrányok rázzák meg (amelyeknek főszereplői általában VMSZ-es káderek). Nagyon úgy fest, hogy a szebb időket látott város tisztségviselői immár a banálisnak tűnő problémákat (amelyek megoldásához biztosítottak a feltételek és a pénz) sem képesek kiküszöbölni. A gazdasági leépülés folyamatos, a közbiztonság romlik, az élet minősége zuhan. Csak a város vezetői nem érzik, nem veszik észre a környezetük hanyatlását. Vagy egyszerűen nem érdekli őket. A képen: így néz ki ma az egyik topolyai ökokút Forrás:delhir.info (A fotó illusztráció)

Szóljon hozzá!

Uj hirek

SZÚNYOGCSAPDA PET PALACKBÓL

SZÚNYOGCSAPDA PET PALACKBÓL

Mindössze néhány, minden háztartásban fellelhető alapanyag ...

 VIDEÓ: Tüzes víz folyik az artézi kútból Zenta mellett

VIDEÓ: Tüzes víz folyik az artézi kútból Zenta mellett

Van egy hely Zenta mellett, a neve Kerekszék. Különleges kú ...

Nem lehet fürdőzni a palicsi Termálmedencében

Nem lehet fürdőzni a palicsi Termálmedencében

PALICS - Bezárt a nemrég felújított palicsi Termálmedence, ...

Trianon: Anglia és Franciaország is belátta, hogy hibázott

Trianon: Anglia és Franciaország is belátta, hogy hibázott

A sikeres magyar propagandának is köszönhető, hogy az 1930-a ...

Lombikpacal és laborburger

Lombikpacal és laborburger

MŰHÚS – TERJED A NÖVÉNYI ALAPÚ UTÁNZAT, FORGALMA VILÁGSZERT ...

HIRDETÖ: