Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today1193
Yesterday1854
This week1193
This month34576
Total942877

Visitor Info

  • IP: 54.196.47.145
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

34
Online

2018. április 23. (hétfő) 15:17
Powered by CoalaWeb

Index Rss

Index - 24óra

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Szabadkán is megkezdik a migránsok integrációjára irányuló kampányt: a cél, hogy a bevándorlókat “lenyomják a helyi lakosság torkán”

A következő hetekben erőteljes kampány indul Szabadkán, Szávaszentdemeteren, Siden, Belgrádban, Nišben, Vranjéban és Preševón. A folyamat célja, hogy ezekben a városokban, amelyekben legtöbb illegális bevándorló tartózkodik, integrálják őket a társadalomba és elfogadtassák őket a helyi lakossággal. A migráció már jó ideje szünetel (reméljük, teljesen leáll), de a korábban itt ragadt bevándorlók tehát a nyakunkon maradnak, s most még az őket pátyolgató szerb kormány (amelynek ugyebár a VMSZ is tagja) azt akarja, hogy a közvetlen közelünkbe kerüljenek. Ebben segít neki a Konrad Adenauer Alapítvány, amelynek szerbiai és montenegrói kirendeltségét vezető Norbert Beckmann-Dierkes igazgató kijelentette, hogy a “határkerítések nem jelentenek megoldást, s az sem fogadható el, hogy a közel-keleti migránsokat visszatoloncolják oda, ahonnan jöttek. Olyan módszerekre van szükség, amelyek mindenkinek kedveznek” – mondta Beckmann-Dierkes a fent említett városokban működő civil szervezetekkel tartott egyeztetésen, amelyen a kampány részleteiről beszélgettek. Aleksandra Galonja, az Építkezzünk együtt elnevezésű projekt vezetője szerint “olyan feltételeket kell teremteni a migránsok számára, hogy legyen kedvük itt maradni. A helyi polgárok pedig tisztában kell, hogy legyenek a bevándorlók szükségleteivel és támogatniuk kell az integrációjukat és az együttélést”. Hát, ez bizony cseppet sem hangzik jól. Szabadkán egyebek között műhelymunkát szerveznek, amelyben együtt vesznek részt az itteni általános és középiskolás diákok és az illegális bevándorlók gyermekei. Szávaszentdemeteren pedig “külön hangsúly kerül a kulturális különbségek elfogadtatására”. (kurir.rs nyomán, fotó: novosti.rs)

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Uj hirek

A rákfajta, ami 30 évig lappang az emberben, elmondjuk, hogyan ismerhető fel mégis

A rákfajta, ami 30 évig lappang az emberben, elmondjuk, hogyan ismerhető fel mégis

Egyre nagyobb figyelem fordul egy ritka rákos megbetegedés, ...

Ennyibe fog kerülni a fizetős Facebook

Ennyibe fog kerülni a fizetős Facebook

Washingtoni kongresszusi meghallgatásán Mark Zuckerberg Fac ...

Soros és bandája megkapta a magáét

Soros és bandája megkapta a magáét

Egy amerikai konferencián elképesztő verbális pofonokat kap ...

Visszakaphatják az elkobzott földeket a tulajdonosok

Visszakaphatják az elkobzott földeket a tulajdonosok

Visszakaphatják az elkobzott mezőgazdasági földterületeiket ...

Megnőtt a nemi betegségek száma Szerbiában

Megnőtt a nemi betegségek száma Szerbiában

Az utóbbi tíz évben a szifiliszben megbetegedettek száma me ...

HIRDETÖ: