Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today2230
Yesterday2105
This week2230
This month44362
Total1360808

Visitor Info

  • IP: 107.21.16.70
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

17
Online

2019. január 21. (hétfő) 21:39
Powered by CoalaWeb

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Szabadkán is megkezdik a migránsok integrációjára irányuló kampányt: a cél, hogy a bevándorlókat “lenyomják a helyi lakosság torkán”

A következő hetekben erőteljes kampány indul Szabadkán, Szávaszentdemeteren, Siden, Belgrádban, Nišben, Vranjéban és Preševón. A folyamat célja, hogy ezekben a városokban, amelyekben legtöbb illegális bevándorló tartózkodik, integrálják őket a társadalomba és elfogadtassák őket a helyi lakossággal. A migráció már jó ideje szünetel (reméljük, teljesen leáll), de a korábban itt ragadt bevándorlók tehát a nyakunkon maradnak, s most még az őket pátyolgató szerb kormány (amelynek ugyebár a VMSZ is tagja) azt akarja, hogy a közvetlen közelünkbe kerüljenek. Ebben segít neki a Konrad Adenauer Alapítvány, amelynek szerbiai és montenegrói kirendeltségét vezető Norbert Beckmann-Dierkes igazgató kijelentette, hogy a “határkerítések nem jelentenek megoldást, s az sem fogadható el, hogy a közel-keleti migránsokat visszatoloncolják oda, ahonnan jöttek. Olyan módszerekre van szükség, amelyek mindenkinek kedveznek” – mondta Beckmann-Dierkes a fent említett városokban működő civil szervezetekkel tartott egyeztetésen, amelyen a kampány részleteiről beszélgettek. Aleksandra Galonja, az Építkezzünk együtt elnevezésű projekt vezetője szerint “olyan feltételeket kell teremteni a migránsok számára, hogy legyen kedvük itt maradni. A helyi polgárok pedig tisztában kell, hogy legyenek a bevándorlók szükségleteivel és támogatniuk kell az integrációjukat és az együttélést”. Hát, ez bizony cseppet sem hangzik jól. Szabadkán egyebek között műhelymunkát szerveznek, amelyben együtt vesznek részt az itteni általános és középiskolás diákok és az illegális bevándorlók gyermekei. Szávaszentdemeteren pedig “külön hangsúly kerül a kulturális különbségek elfogadtatására”. (kurir.rs nyomán, fotó: novosti.rs)

Szóljon hozzá!

Uj hirek

Hamarosan átadják az új Bajmok-Bácsalmás határátkelőt

Hamarosan átadják az új Bajmok-Bácsalmás határátkelőt

Az építkezést már befejezték, csak apróbb munkálatok vannak ...

Szerbiában hivatalos szakma lesz a bohóc

Szerbiában hivatalos szakma lesz a bohóc

Az informatikai szakterületeken kívül tavaly a legtöbb munk ...

Meghosszabbították a fegyverek biometrikus regisztrációjának határidejét

Meghosszabbították a fegyverek biometrikus regisztrációjának határidejét

2020. márciusáig kitolták a fegyverek biometrikus regisztrá ...

Vučić elnöki géppel utaztatta a montenegrói csetnikvajdát

Vučić elnöki géppel utaztatta a montenegrói csetnikvajdát

Andrija Mandić és Milan Knežević, a nyíltan szerbpárti Demo ...

HIRDETÖ: