Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today1056
Yesterday2205
This week1056
This month48652
Total1087847

Visitor Info

  • IP: 54.80.7.173
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

21
Online

2018. július 23. (hétfő) 11:26
Powered by CoalaWeb

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Szabadkán is megkezdik a migránsok integrációjára irányuló kampányt: a cél, hogy a bevándorlókat “lenyomják a helyi lakosság torkán”

A következő hetekben erőteljes kampány indul Szabadkán, Szávaszentdemeteren, Siden, Belgrádban, Nišben, Vranjéban és Preševón. A folyamat célja, hogy ezekben a városokban, amelyekben legtöbb illegális bevándorló tartózkodik, integrálják őket a társadalomba és elfogadtassák őket a helyi lakossággal. A migráció már jó ideje szünetel (reméljük, teljesen leáll), de a korábban itt ragadt bevándorlók tehát a nyakunkon maradnak, s most még az őket pátyolgató szerb kormány (amelynek ugyebár a VMSZ is tagja) azt akarja, hogy a közvetlen közelünkbe kerüljenek. Ebben segít neki a Konrad Adenauer Alapítvány, amelynek szerbiai és montenegrói kirendeltségét vezető Norbert Beckmann-Dierkes igazgató kijelentette, hogy a “határkerítések nem jelentenek megoldást, s az sem fogadható el, hogy a közel-keleti migránsokat visszatoloncolják oda, ahonnan jöttek. Olyan módszerekre van szükség, amelyek mindenkinek kedveznek” – mondta Beckmann-Dierkes a fent említett városokban működő civil szervezetekkel tartott egyeztetésen, amelyen a kampány részleteiről beszélgettek. Aleksandra Galonja, az Építkezzünk együtt elnevezésű projekt vezetője szerint “olyan feltételeket kell teremteni a migránsok számára, hogy legyen kedvük itt maradni. A helyi polgárok pedig tisztában kell, hogy legyenek a bevándorlók szükségleteivel és támogatniuk kell az integrációjukat és az együttélést”. Hát, ez bizony cseppet sem hangzik jól. Szabadkán egyebek között műhelymunkát szerveznek, amelyben együtt vesznek részt az itteni általános és középiskolás diákok és az illegális bevándorlók gyermekei. Szávaszentdemeteren pedig “külön hangsúly kerül a kulturális különbségek elfogadtatására”. (kurir.rs nyomán, fotó: novosti.rs)

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Uj hirek

Mennyibe kerül a vasárnapi ebéd?

Mennyibe kerül a vasárnapi ebéd?

Ahol tehetik, ott vasárnap az ebédet együtt fogyasztja el a ...

Növekszik az átlagbér Szerbiában

Növekszik az átlagbér Szerbiában

Jelenleg 424 euró az átlagbér Szerbiában, nemsokára pedig t ...

Tízezer orvos hiányzik Németországból

Tízezer orvos hiányzik Németországból

Tízezer orvos hiányzik Németország kórházaiból és rendelőib ...

KISEBBSÉGNEK POLITIZÁLNI TILOS!

KISEBBSÉGNEK POLITIZÁLNI TILOS!

... parancsolná a szerb miniszterelnök Washingtonból Bokro ...

Élet a halál után: megállítható a halál folyamata?

Élet a halál után: megállítható a halál folyamata?

Az élet és halál közötti választóvonal nem olyan éles mint ...

HIRDETÖ: