Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today689
Yesterday844
This week7391
This month56952
Total2585604

Visitor Info

  • IP: 34.204.168.209
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

15
Online

2020. május 31. (vasárnap) 20:00
Powered by CoalaWeb

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Gyermekek ezrei születtek rendellenességgel egy epilepsziás gyógyszer miatt

A hetvenes években gyógyszertári polcokra került Valproate gyógyszer több ezer súlyos rendellenességgel született gyermek állapotáért felelős - derült ki a francia egészségügyi hatóságok előzetes tanulmányából.

Az epilepsziában szenvedő terhes nők négyszer nagyobb eséllyel adtak életet beteg gyermekeknek – áll a Francia Nemzeti Egészségbiztonsági Ügynökség (ANSM) és a nemzeti egészségbiztosítási hatóság közösen kiadott jelentésében. Egy korábbi becslés szerint a gyógyszert fogyasztó terhes nők csecsemőinek 30-40 százaléka rendellenességekkel születik.

A gyógyszer még 1967-ben került a gyógyszertárakba, és a mit sem sejtő terhes nők nap mint nap beszedték. Az új jelentésből viszont kiderült, hogy ezzel végzetes hibát követhettek el, és életveszélybe sodorták gyermekeiket. Az elmúlt években világszerte figyelmeztették a várandós nőket az antiepilepsziás terápia veszélyeire, de sokakhoz nem jutottak el időben az információk.

Az epilepsziás gyógyszer súlyos rendellenességeket okozott 2.150-4.100 francia gyermek esetében a gyógyszer magas teratogén-tartalma miatt.

A rendellenességek közé tartozik a gerincagy, más néven a gerincvelő abnormális eloszlása. Az anyag sokszor nem marad a gerincscsatornában, hanem a bőrön keresztül egy kinyúlásban tömörül össze. A két másik mellékhatás a szív és a nemi szervek problémás kialakulása és működése.

Az autizmus és a fejlődési rendellenességek kockázatát is növelte a gyógyszer, melynek részletesebb vizsgálatáról még az év végéig készül egy újabb tanulmány. Egy korábbi becslés szerint az anyaméhben feljődő gyermekek 30-40 százalékánál ilyen rendellenességek alakultak ki.

forrás: hirado.hu / The Local

Comments are now closed for this entry

Uj hirek

JEGYZÉK KÉSZÜL AZOKRÓL, AKIK PÉNZT KÜLDENEK

JEGYZÉK KÉSZÜL AZOKRÓL, AKIK PÉNZT KÜLDENEK

Minden egyes szerbiai polgár, aki pénzt küld, függetlenül a ...

Akcióban az íriszesek

Akcióban az íriszesek

Folyamatosan csinosítják, szépítik Bácskossuthfalva központ ...

HIRDETÖ: