Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today696
Yesterday844
This week7398
This month56959
Total2585611

Visitor Info

  • IP: 34.204.168.209
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

12
Online

2020. május 31. (vasárnap) 20:12
Powered by CoalaWeb

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Az ötödik osztályban kötelező az informatika Szerbiában

A következő iskolaévtől már az ötödik osztályos tanulók számára kötelező tantárgy lesz az informatika, így döntött a Nemzeti Oktatási Tanács (NPS).

Az Oktatási Minisztérium javaslatára az oktatás és nevelés fejlesztésével foglalkozó intézet kidolgozta az általános iskolai oktatás második ciklusára vonatkozó tantervet, az NPS pedig tegnapi ülésén elfogadta az ötödik és a hatodik osztályra vonatkozó tervet. A hetedik és nyolcadik osztály számára azért nem vezetik be az új tervet, mert azok kapcsán még mindig túl sok az észrevétel.

A tanterv az ötödik osztályok számára az informatika és számítástechnika, mint kötelező tantárgyak mellett bevezet még két új tantárgyat, ezek pedig a műszaki és technológia, valamint az egészségügyi és testnevelés.

Kötelező választható tantárgy marad a hitoktatás, a polgári nevelés és a második idegen nyelv, a többi választható tantárgyat pedig megszüntetik, illetve ezek szakcsoporti tárggyá alakulnak át. Nem lesz többé választott sport sem, amely eddig a testnevelés hetiharmadik órája volt, a jövőben ugyanis az ötödikeseknek egy héten két tornaórájuk lesz, és másfél iskolai óra kötelező tanításon kívüli aktivitás.VajMa

 

Comments are now closed for this entry

Uj hirek

JEGYZÉK KÉSZÜL AZOKRÓL, AKIK PÉNZT KÜLDENEK

JEGYZÉK KÉSZÜL AZOKRÓL, AKIK PÉNZT KÜLDENEK

Minden egyes szerbiai polgár, aki pénzt küld, függetlenül a ...

Akcióban az íriszesek

Akcióban az íriszesek

Folyamatosan csinosítják, szépítik Bácskossuthfalva központ ...

HIRDETÖ: