Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today654
Yesterday844
This week7356
This month56917
Total2585569

Visitor Info

  • IP: 34.204.168.209
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

16
Online

2020. május 31. (vasárnap) 19:03
Powered by CoalaWeb

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Brnabić: Június 1-jétől egy kattintással elérhetőek lesznek a dokumentumok

Június 1-jétől kezdik el alkalmazni az általános közigazgatási eljárásokról szóló törvényt, amely lehetővé teszi majd a polgárok számára, hogy „egy kattintással” megkapják a dokumentumokat, jelentette ki ma Ana Brnabić államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter.

Júniustól az államigazgatási minisztériumot, a belügyminisztériumot, a kötelező társadalombiztosítás központi nyilvántartását, a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alapot (PIO), az Adóhivatalt és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatot hálózatba kapcsolják, részletezte Brnabić a közigazgatási reformokról szóló találkozón, amelyen több mint 150 községi és városi vezető vesz részt, valamint a közigazgatási hivatalok vezetői.

A miniszter hozzátette, úgy tíz napon belül megkezdődik a hivatalnokok képzése, amely által megtanulják használni az új szoftvert. A polgárok így egy helyen hozzájuthatnak minden szükséges papírhoz.

Brnabić emlékeztetett arra, hogy a helyi önkormányzatoknak 2016 végéig kellett átalakítaniuk saját anyakönyveiket elektronikus formájúba, s felszólított mindenkit, aki még nem végezte el ezt a feladatot, hogy siessen, mert ellenkező esetben az adott önkormányzat polgárai hátrányos helyzetbe kerülnek.

Hozzátette, a helyi önkormányzatok eddig 98 százalékban dobták át elektronikus formába az 1946 utáni anyakönyveiket, az 1946 előttiekkel együtt pedig ez az arány 92,2 százalék, ami nem rossz, de lehetne jobb is, mivel lejárt a határidő, írja a Tanjug.

VajMa

 

Comments are now closed for this entry

Uj hirek

JEGYZÉK KÉSZÜL AZOKRÓL, AKIK PÉNZT KÜLDENEK

JEGYZÉK KÉSZÜL AZOKRÓL, AKIK PÉNZT KÜLDENEK

Minden egyes szerbiai polgár, aki pénzt küld, függetlenül a ...

Akcióban az íriszesek

Akcióban az íriszesek

Folyamatosan csinosítják, szépítik Bácskossuthfalva központ ...

HIRDETÖ: