Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today712
Yesterday844
This week7414
This month56975
Total2585627

Visitor Info

  • IP: 34.204.168.209
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

18
Online

2020. május 31. (vasárnap) 20:39
Powered by CoalaWeb

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Teherautó hajtott a tömegbe Stockholm belvárosában (videó)

Teherautó hajtott a tömegbe Stockholm belvárosában. A helyi rendőrség beszámolója szerint egy jármű hajtott az emberek közé egy forgalmas utcán a svéd fővárosban. Sajtóértesülések szerint többen megsérültek, öten pedig meghaltak, de a számadatok forrásonként eltérnek. Pontos információk még nincsenek, a szemtanúk beszámolója szerint akár több száz sérült is lehet. A helyi rendőrség körbekordonozta a helyszínt.

Sétálóutcába hajtott egy feltételezhetően lopott furgon Stockholmban péntek délután, és legalább három embert halálra gázolt – jelentette a svéd média. A jármű ezt követően behajtott egy bevásárlóközpont területére, majd kigyulladt. Szemtanúk azt mondták, a teherautó a semmiből jött, és mintegy száz ember futott előle az életéért.

Beszámolók szerint többen a földön feküdtek. A rendőrség megerősítette a tömeges gázolás tényét. A hatóságok arra szólították fel a fővárosban tartózkodókat, hogy kerüljék el a városközpontot. Az esetet terrorcselekménynek minősítették és legalább egy embert letartóztattak.

A helyi rendőrség körbekordonozta a helyszínt – számolt be az incidensről a Reuters hírügynökség. A szemtanúk lövéseket is hallottak a közelből, erről számolt be a svéd televízió. Az emberek pánikszerűen menekültek.

“Svédországot megtámadták. Minden jel arra utal, hogy terrorcselekmény történt” – így reagált a történtekre Stefan Lövfen svéd miniszterelnök.

A svéd televízió arról számolt be, hogy egy szirénázó rendőrautó hajtott végig a városon, ahonnan hangosbeszélőn terrorcselekményre figyelmeztették az embereket.

A több embert elgázoló teherautó az egyik svéd sörgyár tulajdona volt, a társaság szóvivője elmondta, a jármű éppen kiszállított egy rakományt egy bárhoz, a kirakodás közben azonban valaki beugrott az őrizetlenül hagyott sofőrfülkébe, és elhajtott a járművel.

A tömeges gázolással egy időben – meg nem erősített hírek szerint -, a stockholmi metróban is lövöldözés volt. (RTS, hirado.hu, fotó: Tanjug, Andreas Schyman, TT News Agency via AP)

https://www.youtube.com/watch?v=yqrDYJt3tJI

 

Comments are now closed for this entry

Uj hirek

JEGYZÉK KÉSZÜL AZOKRÓL, AKIK PÉNZT KÜLDENEK

JEGYZÉK KÉSZÜL AZOKRÓL, AKIK PÉNZT KÜLDENEK

Minden egyes szerbiai polgár, aki pénzt küld, függetlenül a ...

Akcióban az íriszesek

Akcióban az íriszesek

Folyamatosan csinosítják, szépítik Bácskossuthfalva központ ...

HIRDETÖ: