Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today723
Yesterday844
This week7425
This month56986
Total2585638

Visitor Info

  • IP: 34.204.168.209
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

22
Online

2020. május 31. (vasárnap) 20:48
Powered by CoalaWeb

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Milyen húst eszünk?

Szerbia több mint egy éve nem importálhat a legalsóbb kategóriába tartozó, mechanikusan kicsontozott húsból. A brazíliai húsbotrány után, azonban ismét előtérbe került a boltok polcain található hústermékek minősége. Március végén ugyanis állítólag a dél-amerikai ország több mint 30 húsfeldolgozó nagyvállalata rossz minőségű, illetve romlott húst adott el szerte a világban. A Mezőgazdasági Minisztérium az ügy kapcsán közölte, az elmúlt időszakban Brazíliából nem érkezett hús Szerbiába.

Hentesekből nincs hiány – mondják a szabadkai tejpiac vásárlói. A legtöbb vevő általában egy bizonyos törzshelyen szerzi be a hústermékeket. Mint mondják többféle hústerméket vesznek, legyen szó akár baromfi-, marha- vagy sertéshúsról, ugyanis ezek a legkelendőbbek. Az emberek vásárláskor a minőséget helyezik előtérbe. A Tejpiacon ezt szigorúan ellenőrzik. Legtöbben ezért ide járnak friss élelmiszerért.

Horváth Anna, vásárló: „Inkább a minőségre figyelek mint, hogy az tíz-húsz dinárral olcsóbb vagy drágább, inkább arra, hogy frissebb legyen és szebb, és ne behozatali legyen, hanem a miénk, az itthoni. Csak azt néha az ember nem is tudja megállapítani, hogy melyik honnan származik, mert mindent behoznak. Ilyen felvágottakat, magyar árút nem is szoktam venni. Csak a mi termékünket.”

A hentesek javaslata szerint körültekintő vásárlás esetén elkerülhetjük, hogy nem megfelelő minőségű hús kerüljön az asztalunkra. Tari Gizella hentespultot üzemeltet a szabadkai tejpiacon. Elmondása szerint minél kisebb a só és víztartalma a húsnak, annál jobb minőségű a termék. Az állat kora, a tartás és vágás módja, a jószág által fogyasztott táp minősége, a szállítás és még számos tényező befolyásolja a hús minőségét, ezáltal egészségünket is.

Tari Gizella, hentes: „A színe nagyon megmutatja a húsnak a minőségét, az megmutatja, hogy mikor friss. A friss hús rózsaszínű, ami változik, annak a minősége is romlik. Másnapra a fogása is változik, pláne nyári időszakban.”

A hús minősége gyorsan romlik. Figyeljünk a hús színére – tanácsolják az eladók. Ha a csirke bőre szinte áttetsző valószínűleg nem friss, a lében ázó húst pedig semmiképp se vegyük meg. Ilyenkor gyanítható, hogy megszakadt a hűtési folyamat, így a hús levet eresztett, és ezzel egy időben kiszáradt. PannonRTV

 https://www.youtube.com/watch?v=-9xS7XO9Kv0

 

Comments are now closed for this entry

Uj hirek

JEGYZÉK KÉSZÜL AZOKRÓL, AKIK PÉNZT KÜLDENEK

JEGYZÉK KÉSZÜL AZOKRÓL, AKIK PÉNZT KÜLDENEK

Minden egyes szerbiai polgár, aki pénzt küld, függetlenül a ...

Akcióban az íriszesek

Akcióban az íriszesek

Folyamatosan csinosítják, szépítik Bácskossuthfalva központ ...

HIRDETÖ: