Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today641
Yesterday844
This week7343
This month56904
Total2585556

Visitor Info

  • IP: 34.204.168.209
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

15
Online

2020. május 31. (vasárnap) 18:47
Powered by CoalaWeb

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Megindult a húsvéti készülődés, a sonka, tojás, torma beszerzése (videó)

Törökbecsén a borult, esős idő ellenére is sokan ellátogattak a piacra, hiszen ilyenkor, ünnepek előtt nagyobb a kínálat a sonkát, tojást vagy éppen a tormát illetően, amely semmiképp sem maradhat el az ünnepi asztalról.   

A bánsági településen érezhető a húsvét közeledte. Az eladók asztalán már ott díszelegnek a színes csokinyuszik, csokitojások, melyek egy hét múlva a bánsági kisleányoknak, kissrácoknak hoznak örömet. A felnőttek viszont igyekeznek mindent időben beszerezni. Vannak, akik már a sonkát is megvették, a piacra pedig azzal a céllal jöttek, hogy ünnepkor semmiből se legyen hiány. Kollár Julianna: „A sonkát egy privát háznál veszem, nagyon finom, nem olyan nagyon drága, úgyhogy megvan minden.”

Kollárék évek óta házi tormát vásárolnak, melyet odahaza maguk reszelnek, és ízlésüknek megfelelően készítenek el. „Bizony drága, drága a torma… 100 dinár egy.”

A tormát Szűcséknél is a háziasszony ízesíti, mely a festésre kerülő tojás mellett belekerült a piaci kosárba. Szűcs Szabó Teréz, vásárló: „A torma 150 dinár, reszelt torma, és a tojás 130; 13 dinár darabja.”

A törökbecseiek többsége húsvétkor hagyományos ételek mellett dönt, mely nagyszüleink ünnepi szokásait tükrözi. Kormányos István, eladó: „Keresik a házilag készített sonkákat, de nem a nagyobbakat, hanem 3–3,5 kilogrammig, amelyek kilójának 500 dinár az ára. Van itt, amit a magyaroktól hoznak be, de csak első sonkákat hoznak, azok olcsóbbak, 300-350 dinár kilója. A házilag készített sonkát viszont nagyon keresik.”

Édességből sincs hiány. A húsvéti 100 grammos csokinyuszi ára 150 dinár a piacon.

https://www.youtube.com/watch?v=QGd_ZHy31HQ

 

Comments are now closed for this entry

Uj hirek

JEGYZÉK KÉSZÜL AZOKRÓL, AKIK PÉNZT KÜLDENEK

JEGYZÉK KÉSZÜL AZOKRÓL, AKIK PÉNZT KÜLDENEK

Minden egyes szerbiai polgár, aki pénzt küld, függetlenül a ...

Akcióban az íriszesek

Akcióban az íriszesek

Folyamatosan csinosítják, szépítik Bácskossuthfalva központ ...

HIRDETÖ: