Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today2256
Yesterday2625
This week10486
This month32413
Total1226969

Visitor Info

  • IP: 54.163.22.209
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

25
Online

2018. november 16. (péntek) 22:03
Powered by CoalaWeb

Index Rss

Index - 24óra

2018. november 16. (péntek) 22:03

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Ivanić, Dodik, Nikolić és Vučić a hágai per újratárgyalására vonatkozó kérvényről (videó)

Felülvizsgáltatná a Szerbia által elkövetett háborús bűncselekményekre vonatkozó ítéletet Bakir Izetbegović Bosznia-Hercegovina elnökségének tagja – ez az előzménye annak, hogy ma négyes találkozót szerveztek Szerbia és Bosznia-Hercegovina vezetői Belgrádban. Amennyiben ilyen jellegű indítvány érkezne a hágai Nemzetközi Bírósághoz, az visszavethetné Szerbia és Bosznia közös gazdasági és infrastrukturális projektjeinek magvalósítását. Mladen Ivanić, Bosznia-Hercegovina államelnökségének soros vezetője és Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke Belgrádban tárgyalt Szerbia állam- és kormányfőjével.

A békepalotában fogadta Tomislav Nikolić és Aleksandar Vučić a boszniai politikusokat annak érdekében, hogy egységes álláspontot alakítsanak ki Bakir Izetbegović indítványával kapcsolatban. A hágai Nemzetközi Bíróság 2007. február 26-án mentette fel a srebrenicai népirtásban való kollektív bűnösség felelőssége alól Szerbiát. Ezt az ítéletet támadná Bosznia-Hercegovina elnökségének tagja. Tomislav Nikolić szerint nem a szerb közösség tehet a lépésről. „A Boszniai Szerb Köztársaságnak, a szerbeknek egyetlen cselekedete sem volt, ami destabilizálta volna Bosznia-Hercegovinát, a belső viszonyokat vagy megrontotta volna a kapcsolatokat.”

Aleksandar Vučić szerb kormányfő kiemelte, Szerbia semmilyen nyomást nem fejtett ki olyan döntések meghozatala kapcsán, amelyek a Boszniában élő szerbeket érintik. „22 év telt el a daytoni szerződés óta. Sokan a múltban élnek még, és a múltból akarnak élni. Sokaknak nagyon szűk a jövőképe. Szerencsére, ez a helyzet nem áll fenn Szerbiában.”

Milorad Dodik már korábban is jelezte, a boszniai szerbek nem támogatnak egyetlen olyan indítványt sem, amely Szerbiát támadja. Szerinte Izetbegović engedély nélküli magánakciója a Boszniai Szerb Köztársaság megdöntésére irányul. „Ez arról beszél, hogy ez a megbékélés és a bizalom csődje Bosznia-Hercegovinában. Egyértelmű, hogy ezt nehéz kiépíteni. Sikertelenek a nemzetközi közösség erőfeszítései annak érdekében, hogy bizalom alakuljon ki, amit most ezzel kioltottak.”

A minisztertanács szerb tagja, Mladen Ivanić már kapcsolatba lépett a hágai Nemzetközi Bírósággal és jelezte, hogy Izetbegović beadványa nem az állam hivatalos intézményének véleménye. „Az elkövetkező időszakban, mivel a törvénytelen panasz beadásra kerül, napi kapcsolatban leszünk, szó szerint napi kapcsolatban leszünk, és követjük a helyzetet és megtesszük a megfelelő politikai intézkedéseket.”

A Nemzetközi Bíróság tíz éve felmentette a boszniai Srebrenicában véghezvitt népirtásban való kollektív bűnösség felelőssége alól Szerbiát. Az újratárgyalásra vonatkozó kérvény beadásának tíz éves határideje február 26-án jár le. Az 1992-1995-ös boszniai háborúban több mint százezren vesztették életüket. A legfrissebb népszámlálási adatok szerint a 3,5 milliós ország lakosságának a fele bosnyák, 30 százaléka szerb, 15 százaléka pedig horvát nemzetiségű.

https://www.youtube.com/watch?v=MccpU7ChQKw

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Uj hirek

Egy élelmiszer, ami védi a szívet, mégis keveset eszünk belőle

Egy élelmiszer, ami védi a szívet, mégis keveset eszünk belőle

Egészséges, könnyű, fehérjedús – a magyarok többségének ez ...

Ötven százalékkal kisebb forgalom

Ötven százalékkal kisebb forgalom

Továbbra is kevés a vásárló a Tejpiacon Néhány hete írtunk ...

HA A KORMÁNY JÓVÁHAGYJA, DRÁGULHAT AZ AUTÓPÁLYADÍJ

HA A KORMÁNY JÓVÁHAGYJA, DRÁGULHAT AZ AUTÓPÁLYADÍJ

A Szerbia Útjai Közvállalat megbízott igazgatója, Zoran Dro ...

Veszélyes terméket hív vissza a Lidl - ha ilyet vett, vigye vissza!

Veszélyes terméket hív vissza a Lidl - ha ilyet vett, vigye vissza!

A fogyasztók egészségének védelme érdekében a Lidl Magyaror ...

Újabb német befektető érkezik Szabadkára

Újabb német befektető érkezik Szabadkára

Németország belgrádi nagykövetét, Thomas Schiebet fogadta S ...

HIRDETÖ: