Index Rss

Index - 24óra

2019. február 18. (hétfő) 00:43

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Katonákat küldenének külföldre az osztrákok

Új katonai szövetséget szorgalmaz Ausztria védelmi minisztere, Hans Peter Doskozil. A politikus a balkáni útvonal országaival összefogva erősítené meg térség határvédelmét az illegális bevándorlók bejutásának megakadályozására. A politikus egy jogszabály-módosítással tenné lehetővé azt, hogy akár az EU területén kívülre is telepíthessenek uniós csapatokat.

A balkáni útvonalat még mindig nem sikerült bezárni, pedig szükség lenne rá – mondta a politikus a német Weltnek adott interjúban. Doskozil szerint még mindig működnek az embercsempész-hálózatok, így aktivitásuknak köszönhetően jelentős számú bevándorló jut be illegálisan Ausztriába.

Kijelentette, hogy Európa már nem bízhat a Törökországgal kötött egyezmény hatékonyságában, és fel kell készülni arra az eshetőségre is, mikor Ankara “újra kinyitja a gátat”, azaz Európára engedi a visszatartott bevándorlókat.

15 országgal már szoros az együttműködés

Elmondása szerint hetente 500 és ezer közé tehető az Ausztriába érkező migránsok száma. Az ország jelenleg 15 olyan országgal ápol szoros kapcsolatot, melyek mind a balkáni útvonal mentén helyezkednek el. A V4-eket, így Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett hazánkat is kiemelt helyen említette meg.

“Jelenleg olyan jogszabály-módosításokon dolgozunk, melyek lehetővé tennék az osztrák kormány számára azt, hogy ne csak humanitárius okokból küldhessünk külföldre katonákat” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az osztrák csapatokat akár az EU határain kívül is felhasználhatják, ha szükségét éreznék.

Doskozil túl magasnak nevezte az Európai Unióba érkező illegális bevándorlók számát, melyet az uniós vezetők az új líbiai ENSZ-támogatással próbálják lecsökkenteni. A Földközi-tenger déli partvidékére tervezett pénzügyi segítség mellett viszont arra is figyelmeztet, hogy több országnak határvédelmére jelenthet problémát a balkáni útvonal hatékony lezárása.

forrás: Die Welt,hirado.hu

 

 

Szóljon hozzá!

Uj hirek

Hány betegségtől óvhat meg napi egy marék dió?

Több kiterjedt kutatás is bizonyítja, hogy azok az emberek, ...

A vásárlók a borsos árakra panaszkodnak a piacon

A vásárlók a borsos árakra panaszkodnak a piacon

Aszalt gyümölcs, vegyes savanyúságok, déligyümölcs nagy vál ...

A régióban Montenegróban a legalacsonyabb a minimálbér, Szerbiában 231 euró

A régióban Montenegróban a legalacsonyabb a minimálbér, Szerbiában 231 euró

A régió országai közül Montenegróban a legalacsonyabb a min ...

Tavaszra kezdődhetne az üzemanyag-támogatás kifizetése

Tavaszra kezdődhetne az üzemanyag-támogatás kifizetése

Hektáronként 60 liternyi üzemanyagot kaphatnak a gazdák Sze ...

EZT JÓL BEFESTETTÉK…

EZT JÓL BEFESTETTÉK…

Erre tellett a közel 60 millió dinárból Folytatódik a pali ...

HIRDETÖ: