Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today66
Yesterday3181
This week66
This month45338
Total2119114

Visitor Info

  • IP: 35.175.120.174
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

29
Online

2019. november 18. (hétfő) 00:29
Powered by CoalaWeb

Index Rss

Index - 24óra

2019. november 18. (hétfő) 00:29

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Egyre komolyabb bűncselekményeket követnek el a kiskorúak

A tavalyi évben Szerbiában több mint 400, 14 évnél fiatalabb gyermek követett el valamilyen bűncselekményt. Pontosabban ekkora az a szám, amely esetében a rendőrség és a szociális védelem intézkedett. A valós szám ennél jóval nagyobb. A legtöbb kiskorú elkövető Belgrádban, Újvidéken, Szabadkán és Nagykikindán él.    

A 14 évnél fiatalabb gyerekek, akik büntetőjogilag nem vonhatók még felelősségre, évente 1000-1500 bűncselekményt követnek el Szerbiában. A szakemberek szerint a kiskorú elkövetők által jegyzett bűncselekmények száma nem nőtt az előző évekhez képest, ám az elkövetett bűncselekmények egyre komolyabbak, egyre súlyosabbak.

Azok az esetek, amelyek kikerülnek a nyilvánosság elé voltaképpen csak ráirányítják a figyelmet ezekre a 9 és 14 év közötti gyermek elkövetőkre, akik alapjában véve nem büntethetők, vagyis a rendszer nincs cselekvőképes helyzetben, nem emelheti ki őket a társadalomból vagy az adott környezetből – mondta a B92-nek Dragan Rolović, a Vasa Stajić nevelőintézet igazgatója.

Rolović szerint a család az, amelyiknek elsőként kellene reagálnia, sajnos, azok a gyerekek közül, akik bűnözésre adják a fejüket, nem kevés a problémás, széthulló családból származó, de a legalábbis „papíron” ép családban nevelkedők is vannak szép számmal. Ez utóbbi pedig főként annak a következménye, hogy a szülők el vannak foglalva a munkájukkal, megpróbálják előteremteni az anyagiakat, miközben nagyon kevés, vagy semennyi idő nem marad arra, hogy foglalkozzanak gyerekükkel.

Abban, hogy bűntények elkövetőivé, illetve áldozataivá váltak, jelentős veszélyt jelent a drogfogyasztás terjedése, erősödése is, továbbá az, hogy céltalanul, sokszor csavargással töltik a szabadidejüket, kibújnak a gondoskodás alól, a szüleik nem tudnak vagy akarnak kellően felügyelni rájuk. A 14 év alatti fiatalok által elkövetett bűncselekmények körében leggyakoribb a vagyon elleni jogsértés, amelyek sorát a lopás vezeti, de előfordul garázdaság, rongálás, zaklatás, testi sértés is. (Vajdaság MA)

 

Comments are now closed for this entry

Uj hirek

Egyre több szerbiai egészségügyi dolgozó vállal munkát Németországban

Egyre több szerbiai egészségügyi dolgozó vállal munkát Németországban

Egyre több egészségügyi dolgozó távozik Szerbiából és válla ...

Legalább 34 ezer nyugdíjas dolgozik Szerbiában

Legalább 34 ezer nyugdíjas dolgozik Szerbiában

Szerbiában jelenleg mintegy 34 ezer nyugdíjas dolgozik, leg ...

Ezután nem kell az újságokban közzétenni, ha érvénytelenítené az útlevelét

Ezután nem kell az újságokban közzétenni, ha érvénytelenítené az útlevelét

BELGRÁD - A szerbiai parlament elfogadta az úti okmányokról ...

PRÓBAJOGOSÍTVÁNY A TAPASZTALT SOFŐRÖKNEK

PRÓBAJOGOSÍTVÁNY A TAPASZTALT SOFŐRÖKNEK

Elég sokan vannak olyanok Szerbiában, akik előbb sikeres au ...

„MARHA” JÓ MUNKÁT VÉGEZTEK

„MARHA” JÓ MUNKÁT VÉGEZTEK

A műhús nem vega A héten 2400 európai Burger King-étteremb ...

HIRDETÖ: