Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today382
Yesterday838
This week382
This month49943
Total2578595

Visitor Info

  • IP: 18.208.132.33
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

10
Online

2020. május 25. (hétfő) 09:51
Powered by CoalaWeb

Index Rss

Index - 24óra

2020. május 25. (hétfő) 09:51

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Egyre komolyabb bűncselekményeket követnek el a kiskorúak

A tavalyi évben Szerbiában több mint 400, 14 évnél fiatalabb gyermek követett el valamilyen bűncselekményt. Pontosabban ekkora az a szám, amely esetében a rendőrség és a szociális védelem intézkedett. A valós szám ennél jóval nagyobb. A legtöbb kiskorú elkövető Belgrádban, Újvidéken, Szabadkán és Nagykikindán él.    

A 14 évnél fiatalabb gyerekek, akik büntetőjogilag nem vonhatók még felelősségre, évente 1000-1500 bűncselekményt követnek el Szerbiában. A szakemberek szerint a kiskorú elkövetők által jegyzett bűncselekmények száma nem nőtt az előző évekhez képest, ám az elkövetett bűncselekmények egyre komolyabbak, egyre súlyosabbak.

Azok az esetek, amelyek kikerülnek a nyilvánosság elé voltaképpen csak ráirányítják a figyelmet ezekre a 9 és 14 év közötti gyermek elkövetőkre, akik alapjában véve nem büntethetők, vagyis a rendszer nincs cselekvőképes helyzetben, nem emelheti ki őket a társadalomból vagy az adott környezetből – mondta a B92-nek Dragan Rolović, a Vasa Stajić nevelőintézet igazgatója.

Rolović szerint a család az, amelyiknek elsőként kellene reagálnia, sajnos, azok a gyerekek közül, akik bűnözésre adják a fejüket, nem kevés a problémás, széthulló családból származó, de a legalábbis „papíron” ép családban nevelkedők is vannak szép számmal. Ez utóbbi pedig főként annak a következménye, hogy a szülők el vannak foglalva a munkájukkal, megpróbálják előteremteni az anyagiakat, miközben nagyon kevés, vagy semennyi idő nem marad arra, hogy foglalkozzanak gyerekükkel.

Abban, hogy bűntények elkövetőivé, illetve áldozataivá váltak, jelentős veszélyt jelent a drogfogyasztás terjedése, erősödése is, továbbá az, hogy céltalanul, sokszor csavargással töltik a szabadidejüket, kibújnak a gondoskodás alól, a szüleik nem tudnak vagy akarnak kellően felügyelni rájuk. A 14 év alatti fiatalok által elkövetett bűncselekmények körében leggyakoribb a vagyon elleni jogsértés, amelyek sorát a lopás vezeti, de előfordul garázdaság, rongálás, zaklatás, testi sértés is. (Vajdaság MA)

 

Comments are now closed for this entry

Uj hirek

Személyi okmányok igénylése

Személyi okmányok igénylése

TOPOLYA, KISHEGYES Újra működnek a Belügyminisztérium ügyf ...

Lundin: az EU nem volt felkészülve a koronavírus-járványra

Lundin: az EU nem volt felkészülve a koronavírus-járványra

BELGRÁD, STOCKHOLM - Az Európai Unió nem volt felkészülve a ...

MEDDIG KELL KIFIZETNI A SZÜKSÉGÁLLAPOT ALATT ÉRKEZETT VILLANYSZÁMLÁKAT?

MEDDIG KELL KIFIZETNI A SZÜKSÉGÁLLAPOT ALATT ÉRKEZETT VILLANYSZÁMLÁKAT?

Azok a nyugdíjasok, akik éltek azzal a lehetőséggel, hogy a ...

Épül a szennyvíztisztító Topolyán

Épül a szennyvíztisztító Topolyán

Igor Mirović tartományi kormányfő és Pásztor István a tarto ...

FELHATALMAZÁSSAL IS FELVEHETŐ A SZÁZEURÓS TÁMOGATÁS

FELHATALMAZÁSSAL IS FELVEHETŐ A SZÁZEURÓS TÁMOGATÁS

Azoknak a szerb állampolgárok, akiknek az egészségügyi állap ...

HIRDETÖ: