Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today1100
Yesterday1650
This week12604
This month26787
Total3039480

Visitor Info

  • IP: 3.238.174.50
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

21
Online

2021. április 18. (vasárnap) 14:36
Powered by CoalaWeb

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Kézbesítettük az adományokat (videó)

Csillogó szempárok, öröm az arcokon, boldog gyerekek… Ma kézbesítette a Pannon RTV az Adni öröm műsor kapcsán összegyűlt jótékony emberek felajánlásait.  

Álmos arcú gyerekek vártak bennünket Tavankúton. Reggel fél nyolckor már megérkeztünk a Sefer családhoz. A tíz gyereket nevelő családhoz tartós élelmiszer, édesség, ruhanemű, lábbeli, játékok, két kerékpár és egy kályha érkezett. Sefer Anna: „Tíz gyereket nevelek, hat iskolás. Egy nemsokára tizennyolc éves. Jól vannak, nem betegek.”

Az oromhegyesi Kávai család hat gyereket nevel. A legidősebb nyolcéves, a legkisebb kilenc hónapos. Kávai István: „Öt a Szintiáé az előző házasságából, és egy közös, de miénk mind.”

Az oroszlámosi Mihók család keményen dolgozik, de így is sokat kell nélkülözniük. Amikor összeházasodtak, semmijük sem volt, beköltöztek egy éve a kis házba, amit fokozatosan szépítenek. Mihók Szilvia: „Rengeteg felújítani való volt, amikor beköltöztünk, még maradt jócskán. Nem volt igazán lakható ez a ház mielőtt idejöttünk volna, de megcsináltuk annyira, hogy az legyen. Felújítani való van rajta jócskán, reméljük, hogy idővel és kitartással minden el lesz rendezve.”

Karácsony előtt már sikerült egy részét az adományoknak kikézbesíteni a családnak, így melegben ünnepeltek. A gyerekeknek ajándék is érkezett a karácsonyfa alá. Mihók Denisz: „Örülök a kamionomnak és az utánfutós traktornak, de legjobban a csigának és a focilabdának.”

A hajdújárási Lurkóház kizárólag adományokból tartja fenn magát. Kovács Sebestyén Gyöngyi, házfelelős, Lurkóház, Hajdújárás: „Többszörösen hátrányos helyzetű gyerekkel foglalkozunk, öt- és tizenöt éves korosztály között. Idén huszonkét gyereket tudunk segíteni. Köztudott, hogy a lurkóházak adományokból élnek. Minden nagyon jól jön, amit az asztalra tudunk tenni, ugyanis háromszor étkeznek a gyerekek, uzsonnát, ebédet és délutáni uzsonnát kapnak.”

Az élelmiszereken, játékokon és használati tárgyakon kívül mind a három család és a Lurkóház is részesült az Adni öröm jótékonysági rendezvényein összegyűlt pénzadományokból.

https://www.youtube.com/watch?v=bGHSEtxCnA0

 

Comments are now closed for this entry

Uj hirek

Több mint 110 000 vajdaságinak nincs munkája

Több mint 110 000 vajdaságinak nincs munkája

Vajdaságban több mint 110 000 polgár neve található a tarto ...

Kullancsirtás és rágcsálóirtás Topolyán

Kullancsirtás és rágcsálóirtás Topolyán

Az elkövetkező hetekben, az időjárási körülmények függvényé ...

Automatizálják a jégvédelmi rendszert Vajdaságban

Automatizálják a jégvédelmi rendszert Vajdaságban

Jégvédelmi rakétákat kapott a Köztársasági Hidrometeorológi ...

Kígyót vett a salátával

Kígyót vett a salátával

Az ausztrál Alex White élő mérges kígyót talált egy zöld sa ...

Megvizsgálták a Szerbiában beadott koronavírus elleni vakcinák hatásosságát

Megvizsgálták a Szerbiában beadott koronavírus elleni vakcinák hatásosságát

Az elemzés több mint 10 ezer mintára terjedt ki. 20 és 95 év ...

HIRDETÖ: