Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today1066
Yesterday1144
This week1066
This month33304
Total2815439

Visitor Info

  • IP: 18.234.255.5
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

18
Online

2020. november 23. (hétfő) 21:20
Powered by CoalaWeb

Index Rss

Index - 24óra

2020. november 23. (hétfő) 21:20

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Címlap

Három testvér úgy döntött, olyan jó akkumulátorokat gyártanak, mint a Tesla

A Kreisel Electric jó példa arra, hogy a teljesen átalakuló járműiparban egy kis cég is képes olyan termékek előállítására, amelyekért a több mint 100 éves üzleti modellt követő autógyártók elkezdenek sorba állni. A Johann, Markus és Philipp Kreisel által alapított cég többek között elektromos hajtásláncok és akkumulátorok gyártásával foglalkozik, amelyek segítségével az átépített járműveik akár 300-450 kilométer megtételére is képesek egyetlen töltéssel. 

Három testvér gondolt egy nagyot Ausztriában

Ausztriába három testvér gondolt egy nagyot és olyan elektromos járművek építésébe kezdett, amelyek között van olyan, amelynek több paramétere is vetekszik a Tesla Model S-sel. A Kreisel-testvérek számítása bejött, kis garázscégből nőtték ki magukat és ma már a világ vezető autógyártóival és beszállítóival folytatnak tárgyalásokat arról, hogy hogyan működhetnének együtt a jövőben. 

A nyilatkozataik alapján piszkosul magabiztosnak tűnnek a srácok, azt mondják, hogy jelenleg az egész iparág komoly összegeket fordít akkumulátorok fejlesztésére, hogy azok alkalmazásával értelmezhető hatótávolságú elektromos autókat állíthassanak elő, nekik ezzel szemben már ma rendelkezésre áll a megfelelő technológia. A konkurenciától sem tartanak, úgy vélik ugyanis, hogy jelenleg nincsen versenytársuk a piacon.

Indulhat a gyártás

A Johann, Markus és Philipp Kreisel által alapított Kreisel Electric GmbH körül akkora a hype, hogy a testvérek hamarosan megnyitják Ausztria első lítiumion-akkumulátor gyárát, ahol a várakozások szerint közel 70 ember fog dolgozni 2017 második negyedévétől. A cég üzleti modellje három részből áll: elektromos akkumulátorokat és hajtásláncokat gyártanak megrendelésre, autógyártóknak terveznek lítiumion-akkumulátorok előállítására alkalmas gyártósorokat és prototípusokat állítanak elő az autógyártók számára. 

Az egyik prototípusok egy átépített Porsche Panamera, amelynek akkumulátorkapacitása 85 kWh, ezzel pedig akár 450 kilométer megtételére is képes a jármű. Persze csak úgy, hogy nem az elérhető 300 km/h-s végsebességgel közlekedik vele a sofőrje, amelyet egyébként egy 489 lóerős elektromotor tesz lehetővé. A cég egyébként rendelkezik már olyan Volkswagen Caddy-vel, amelynek a hatótávolsága 350 kilométer, míg az általuk átalakított Skoda Yetivel 300 kilométert is lehet utazni egyetlen töltéssel. 

Mindezeket látva nem csoda, hogy a vállalat múlt hónapban bejelentette első megrendelését, amelynek keretében 2 000 elektromos hajtásláncot és akkumulátort szállítanak majd Mercedes Sprinterek gyártásához a VDL-csoportnak Hollandiába. Ezen kívül a Kreisel-testvérek jelezték, már két vállalattal is sikerült megállapodniuk, az egyik nagyobb, mint a Tesla és a következő két évben 100 ezer autót is gyárthat.

Jövőre már 6 000 akkumulátort adhatnak el

A Kreisel-testvérek szerint pénzügyileg minden a rendelkezésükre áll, amire csak szükségük lehet, a gyáruk megépítését simán tudják majd cash flowból finanszírozni. Az egyetlen dolog, amire szükségük van, az az idő, hogy felpörgethessék a termelést. A közel 6 300 négyzetméteres akkumulátorgyáruk a nyitást követően 800 MWh éves kapacitásra lesz képes, de ez az érték három hónapon belül megduplázható a számítások szerint. Jövőre egyébként úgy számolnak a cégnél, hogy 6 000 akkumulátort állítanak elő majd, amely durván 50 millió akkumulátorcella felhasználását jelenti.

A nagyobb megrendelés jelentősen csökkenthetné az árakat

Jelenleg 1 KWh akkumulátorkapacitás ára 140 dollárba kerül, de ez az összeg 100 dollár alá csökkenhetne abban az esetben, hogyha nagyobb tételről, több mint 100 ezer autóról lenne szó. A Kreisel szerint viszont az a gond, hogy senki sem gyárt ma még 100 ezer elektromos autót évente, kivéve a BYD-t, de ők saját maguk állítják elő az akkumulátoraikat. A vállalat számításai szerint ez a 100 ezer darabos küszöb 2019-re érhető el, amikorra a Tesla a Model 3-as piacra dobásával felpörgeti a gyártását, illetve a többi autógyártó is arra kényszerül az erős verseny és a szigorodó előírások miatt, hogy érdemben hozzájáruljon az elektromos autózás forradalmához. 

http://www.portfolio.hu/

Comments are now closed for this entry

Uj hirek

A KORONA BETÖRT A POLITIKÁBA IS BÀCSKA TOPOLYÀN

A KORONA BETÖRT A POLITIKÁBA IS BÀCSKA TOPOLYÀN

A szabadkai Közegészségügyi Intézet november 23-án nyilváno ...

Szebb napokat is megélt már a szabadkai ócskapiac

Szebb napokat is megélt már a szabadkai ócskapiac

A március óta tartó koronavírus-járvány rányomta bélyegét a ...

Marihuánával élénkítené a gazdaságát Észak-Macedónia

Marihuánával élénkítené a gazdaságát Észak-Macedónia

Könnyen lehet, hogy Észak-Macedónia lesz az első kelet-euró ...

Topolya: legyél te is véradó!

Topolya: legyél te is véradó!

A Vöröskereszt topolyai szakszolgálata és a véradási akciós ...

Telefonon egyeztessenek a vizsgálat időpontjáról!

Telefonon egyeztessenek a vizsgálat időpontjáról!

Topolya községben is emelkedik a koronavírussal fertőzöttek ...

HIRDETÖ: