Bejelentkező űrlap

Látogatók

Today2382
Yesterday2105
This week2382
This month44514
Total1360960

Visitor Info

  • IP: 107.21.16.70
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Who Is Online

27
Online

2019. január 21. (hétfő) 23:06
Powered by CoalaWeb

HETI ÙJDONSÁG

responsive jquery slider joomla
×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'DISQUS Comments for Joomla!' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Hirek3

Hamarosan átadják az új Bajmok-Bácsalmás határátkelőt

Az építkezést már befejezték, csak apróbb munkálatok vannak még hátra. A műszaki átvétel már megtörtént. Ezzel legalább harmincéves álma valósulhat meg a bajmokiaknak és a környékbelieknek. 2017 őszen már nagyban folytak a munkálatok az új bajmoki határátkelő építésén, de csak a közeljövőben adják majd át rendeltetésének. Egyelőre még csak a régi közúti átkelőn lehet Bajmokról a magyarországi Bácsalmásra eljutni, de csak reggel 7 és este 7 között. A helyiek már nagyon várják az új átkelő megnyitását, amely 24 órás nyitvatartással dolgozna. Herold Irén, Bajmok: „Nekünk sokat jelentene, mert ott vannak a gyerekeink Szegeden, és akkor többször itt mennénk át a határon." Tapiska György, Bajmok: „Ha éjféltől éjfélig dolgozna, jobban megfelelne, mert ilyenkor olyan helyzet alakul ki, hogy 3-4 óra hosszát is kell várni, mint Röszkén is." Miroslava Dlačić, Bajmok: „Amikor az emberek átmennek, nem kell az órát nézniük, hogy pontosan 7 órára odaérjenek, megtehetik ezt 8, 9, 10, 11 órakor is." Az új bajmoki határátkelő nem csak a helyieknek lehet jó, hanem nagy mértékben tehermentesítheti a horgosi és a kelebiai átkelőket is a nyári csúcsidőszakban. A főépület már kész van, már csak az utolsó simítások vannak hátra. Az új bajmoki átkelő nemzetközi lesz, de elkerüli a tehergépjármű-forgalom, éjjel nappal nyitva tart majd és nagyobb áteresztőképességgel rendelkezik a két bejövő és a két kimenő útsávnak köszönhetően. Hegedűs József, a helyi közösség közgyűlésének tagja, Bajmok: „A határátkelő nagyon jól néz ki. Kész is van valójában. December 12-én, tehát a múlt év decemberében megvolt a műszaki átvétele, tehát technikailag rendben van az épület, a műszaki átvétel rendben zajlott, úgyhogy átadásra kész a határátkelő a hazai oldalon." Az építkezés 2,1 millió euróba került. A pénz döntő részét, 1,8 millió eurót az EU előcsatlakozási alapjaiból biztosították, Szerbia pedig 300 ezer euróval járult hozzá az új átkelő létrehozásához. Forrás:Pannon RTV (A fotó illusztráció)

Libabőr: Nem akármilyen dallal mutatkozott be a délvidéki magyar szurkolócsoport, a Blue Betyars (+videó)

Délvidék egyetlen magyar szurkolótábora, a Blue Betyars egy videót tett közzé, amelyben legújabb indulójuk hallható. A topolyai TSC szurkolói tábora tavaly szervezte meg magát, azóta a csapat minden hazai meccsén ott voltak és több idegenbeli mérkőzésre is elkísérték a TSC-t, amelynek komoly esélye van arra is, hogy feljusson az első ligába az idei szezon végén. Most már nem csak Felvidéken a dunaszerdahelyi DAC meccseken, vagy Sepsiszentgyörgyön lehet magyar nyelvű szurkolást hallani a határon túl, hanem Zentán is. A Kék Betyárok indulóját, az Oroszlánszív című dalt a szenttamási Mercury zenekar játssza, a mikrofonnál pedig Szerda Balázs, a Fokos zenekarból ismert muzsikus állt. A dal szöveg pedig hűen tükrözi a Kék Betyárok céljait és gondolatait. “Délvidék lehullt keresztjét felveszi a Kék Betyár!” Forrás:delhir.info (A fotó illusztráció)

Szerbiában hivatalos szakma lesz a bohóc

Az informatikai szakterületeken kívül tavaly a legtöbb munkalehetőségre a fodrászok, szakácsok, hentesek, raktárosok és a sofőrök találtak Szerbiában. Idén olyan új szakmákat is jegyzékbe vettek, amelyek eddig nem voltak hivatalosan elismertek a munkaerőpiacon. Az új foglalkozások jegyzékében szerepel 2019-től a számítógépesjáték-fejlesztő, a klubtáncos, a lemezlovas, a házi betegápoló, a bébiszitter, a bűvész, a bohóc, a zsonglőr, az esztrádművész-utánzó mellett többek között a kolbászkészítő mester is Szerbiában . A múlt év második felében létrehozott új képzési jegyzék elfogadásáig Szerbiában az 1990-ben kidolgozott lista volt érvényben. A munkaerőpiac dinamikus változása miatt a szakmák jegyzéke mára elavult. Különösen az IT szektorban merült fel probléma, amikor nem tudták regisztrálni a különféle programfejlesztői munkaköröket, mert hivatalosan nem ismerte el azokat a munkaerőpiac. Az új képzési jegyzék összesen 3641 foglalkozást tartalmaz. Szerbiában tavaly 42 059 álláshirdetést tettek közzé, 35 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A különféle munkaajánlatra 2018-ban 213 211-en pályáztak. Tavaly is az eladók, kereskedők, sofőrök, raktárosok, az ügyfélszolgálati és az adminisztrációs dolgozók voltak a legkeresettebbek. Az informatikai szakterületeken kívül 2018-ban a legtöbb munkalehetőségre a fodrászok, szakácsok, hentesek, raktárosok és a sofőrök lelhettek.(uzletem.hu) Forrás:delhir.info (A fotó illusztráció)

Meghosszabbították a fegyverek biometrikus regisztrációjának határidejét

2020. márciusáig kitolták a fegyverek biometrikus regisztrációjára vonatkozó határidőt Szerbiában - erről döntött január 10-i ülésén a szerb kormány. Az erre vonatkozó javaslatot a parlament várhatóan a tavaszi ülésszakban vitatja meg. Az elmúlt három évben mindössze 100 ezer fegyvertulajdonos élt a lehetőséggel és jelentette be fegyverét az új módszer szerint, míg további félmillió tulajdonos nem kérvényezte az új bejegyzést. A legfrissebb, 2016-ban elfogadott szabályozás értelmében mindenkinek, aki legálisan rendelkezik fegyverrel, az új biometrikus regisztrációval kell bejelentenie azt. A törvényhozók a határidő kitolásától azt várják, hogy minél többen élnek majd a lehetőséggel. Forrás:pannonrtv, Szerbiai RTV (A fotó illusztráció)

Uj hirek

Hamarosan átadják az új Bajmok-Bácsalmás határátkelőt

Hamarosan átadják az új Bajmok-Bácsalmás határátkelőt

Az építkezést már befejezték, csak apróbb munkálatok vannak ...

Szerbiában hivatalos szakma lesz a bohóc

Szerbiában hivatalos szakma lesz a bohóc

Az informatikai szakterületeken kívül tavaly a legtöbb munk ...

Meghosszabbították a fegyverek biometrikus regisztrációjának határidejét

Meghosszabbították a fegyverek biometrikus regisztrációjának határidejét

2020. márciusáig kitolták a fegyverek biometrikus regisztrá ...

Vučić elnöki géppel utaztatta a montenegrói csetnikvajdát

Vučić elnöki géppel utaztatta a montenegrói csetnikvajdát

Andrija Mandić és Milan Knežević, a nyíltan szerbpárti Demo ...

HIRDETÖ: